Skip to main content

Στο τέλος του έτους δημοπρατείται η οδική σύνδεση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Φιλύρου

Όλο το χρονοδιάγραμμα του οδικού έργου του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Το χρονοδιάγραμμα για την οδική σύνδεση του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με αυτό, η οδική σύνδεση του νέου νοσοκομείου θα δημοπρατηθεί στο τέλος του έτους και η κατασκευαστική περίοδος υπολογίζεται να αρχίσει σε ένα χρόνο, το φθινόπωρο του 2022. Η διάρκεια κατασκευής του δρόμου θα διαρκέσει περίπου δυο χρόνια, οπότε προφανώς το νέο νοσοκομείο θα αποκτήσει επαρκή και σύγχρονη οδική σύνδεση το 2024, χρονιά που συμπίπτει και με τη λειτουργία του.

Ο κ. Καραγιάννης παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα σε συνάντηση εργασίας σήμερα το πρωί με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τη γενική γραμματέα Υποδομών, Έλλη Γεράρδη και τους συμβούλους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο άλλωστε είναι αυτό που χρηματοδοτεί μέσω δωρεάς την κατασκευή του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο.

«Καταλήξαμε στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της οδικής σύνδεσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, ενός έργου σημαντικού, που θα δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέχρι το τέλος του έτους. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την καλύτερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των πολιτών από και προς το Νοσοκομείο σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας και το Stavros Niarchos Foundation. Είμαστε πάντα με έργα δίπλα στους πολίτες», τόνισε ο κ. Καραγιάννης, σε σχετική ανάρτησή του.