Skip to main content

Στο υπουργείο Οικονομικών έφθασαν οι ελεγκτές

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται από το πρωί μικτό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα ο έλεγχος των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας μας, καθώς και η
Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται από το πρωί μικτό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα ο έλεγχος των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας μας, καθώς και η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ).

Επόμενες στάσεις των Ευρωπαίων ελεγκτών είναι το υπουργείο Εργασίας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η Τράπεζα της Ελλάδας. Προτεραιότητα του κλιμακίου θα είναι η εκτίμηση της πορείας υλοποίησης του ΠΣΑ και αν τυχόν το πρόγραμμα κριθεί ανεπαρκές θα ζητηθεί από την κυβέρνηση η λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

«Μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσκληση των ελληνικών Αρχών, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να προσφέρει βοήθεια στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ.