Skip to main content

Στο υπουργικό συμβούλιο ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη

Προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο θα έρθει τις επόμενες ημέρες το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντ
Προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο θα έρθει τις επόμενες ημέρες το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

«Η κυβέρνηση έλαβε υπόψιν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Μανιάτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Γιαννάκη, ενώ συμπλήρωσε ότι η ρωσική πλευρά διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής. «Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την άμεση προώθηση των έργων κατασκευής καιτων δύο αγωγών και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης καιτου αγωγού φυσικού αερίου South Stream», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά ανέλαβε, ήδη, πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν ταδιάφορα, περιβαλλοντικά και άλλα, προβλήματα που υπάρχουν ιδιαίτερα μετην Βουλγαρία. «Στις 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου Ελλήνων και Βουλγάρων εκπροσώπων, για να συζητήσουν τη διασυνοριακή περιβαλλοντική μελέτη, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθεί τριμερής επιτροπή, σε επίπεδο υπουργών, η οποία θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγωγός έτσι ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννάκης έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει γρήγορα το σχετικό ν/σ και να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.