Skip to main content

Στο Βερολίνο το πρώτο ταξίδι Ζέρβα ως δημάρχου Θεσσαλονίκης

Συνάντηση σήμερα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με το νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρ. Ερνστ Ράιχελ.

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, επισκέφθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Δρ. Ερνστ Ράιχελ (Εrnst Reichel), ο πρώτος διπλωμάτης που πέρασε το «κατώφλι» του γραφείου του δημάρχου μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, βρέθηκε η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και η ΔΕΘ του 2020 με τη Γερμανία να είναι τιμώμενη χώρα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε επίσης πως το πρώτο του επίσημο ταξίδι, ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα είναι στο Βερολίνο στα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Συζητήσαμε για τη Γερμανία, καθώς θα είμαστε η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2020. Είμαστε σε πλήρη προετοιμασία για να πετύχουμε την επόμενη χρονιά», είπε ο Γερμανός πρέσβης σε δηλώσεις που ακολούθησαν στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά πιο ενδιαφέροντα είναι αυτά που μας περιμένουν. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη μου θα είναι στο Βερολίνο μέσα στον Σεπτέμβριο και εξετάσαμε όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι δυο χώρες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και Δήμοι της Γερμανίας, μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα πολιτισμού, μεταφορών και κλιματικής αλλαγής. Θα πάρουμε καλές πρακτικές και θα συνεργαστούμε στενά», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας.

Κατά την άφιξη του, ο Γερμανός πρέσβης συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η νέα πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σιμπίλα Μπέντινγκ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής και η εντεταλμένη Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Σημειώνεται πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει αδελφοποιηθεί με τους δήμους της Λειψίας και της Κολωνίας.