Skip to main content

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο «Καποδίστριας 2»

Το θέμα του «Καποδίστρια 2» θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Το θέμα του «Καποδίστρια 2» θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη και τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών.

Κατά τη χθεσινή μέρα, ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε τον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα το νομοσοχέδιο «Νέα αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση», ενώ αύριο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχετικά με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Είχαμε δεσμευτεί για τη Διοικητική Αποκέντρωση, για τη μεταφορά της εξουσίας στον πολίτη, για τη Διαφάνεια, τη Δημοκρατία και την ενίσχυση της Λαϊκής Κυριαρχίας. Αυτό και επιδιώκουμε. Το σχέδιο αυτό παρουσιάζει ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με στόχο μια νέα αρχιτεκτονική στην Περιφερειακή Διοίκηση της χώρας και την Αποκέντρωση των Εξουσιών».