Skip to main content

Στόχος Μητσοτάκη να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα έρευνας-καινοτομίας

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης στην καινοτομία και την έρευνα «είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη», τόνισε ο πρωθυπουργός

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της έρευνα και της καινοτομίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους 30 παραγωγικούς φορείς από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας με τους φορείς στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης στην καινοτομία και την έρευνα «είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη».

«Όσο και αν έχουμε κάνει καλή αρχή, η πολλή δουλειά είναι ακόμα μπροστά μας. Θέλουμε να υλοποιήσουμε μια συνεκτική στρατηγική στη Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη θα παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο» σημείωσε αρχικά ο πρωθυπουργός εξηγώντας θα μιλήσει πιο εξειδικευμένα το σχέδιο της κυβέρνησης για τη Μακεδονία και τη Θράκης κατά την ομιλία του στην 84η ΔΕΘ.

«Υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο δείκτης εμπιστοσύνης στην Οικονομία και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν ακόμα μια σημαντική αύξηση του ΑΕΠ για αυτόν τον μήνα. Είμαστε πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε την τάση. Να πατήσουμε πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα, ώστε να να κάνουμε αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης οι  φορείς έθεσαν στον κ.Μητσοτάκη το θέμα του ΟΑΣΘ και του Μετρό. Για τον ΟΑΣΘ απέφυγε να πει κάτι. Για το Μετρό είπε «πως πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε τι θα γίνει, ώστε να πάψουν οι καθυστερήσεις στο έργο.  «Τι θέλετε να γίνει με τον σταθμό Βενιζέλου; Πείτε και θα το κάνουμε. Δείτε το γρήγορα. Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία για να ολοκληρωθεί το έργο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας γνωστοποίησε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει λύση στον σταθμό Βενιζέλου.



Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι η επικοινωνία της κυβέρνησης με τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Πρωθυπουργού και τη Γραμματεία της κυβέρνηση θα είναι τακτική.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με 14 επιστημονικούς φορείς της πόλης, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου και της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου.