Skip to main content

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η Market In - Επέκταση στη Βόρεια Ελλάδα

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θέτει ως στόχο την αύξηση του δικτύου σούπερ μάρκετ της στα 200, εντός του 2018. Logistics center στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Eπεκτείνεται στην αγορά της Θεσσαλονίκης η αλυσίδα σούπερ – μάρκετ «Market In», με το νέο της κατάστημα, στο κέντρο της πόλης και επί της οδού Καρόλου Ντηλ, να ετοιμάζεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η ελληνικών συμφερόντων λιανεμπορική ψάχνει για κατάλληλα καταστήματα προκειμένου να προσθέσει μέσα στο 2018 και άλλα σημεία πωλήσεων στη Δυτική Θεσσαλονίκη και σε περιοχές του κέντρου.

Επίσης, στις αρχές του 2018 θα λειτουργήσει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, στη ΒΙΠΕ Σίνδου, το νέο ιδιόκτητο κέντρο Logistics της Market In, έκτασης 25.000 τ.μ., που θα τροφοδοτεί όλη τη βόρειο Ελλάδα. Σε τούτη τη φάση το ακίνητο που έχει αγοραστεί διαμορφώνεται και εξοπλίζεται για να τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του 2018.

Όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Γιάννης Φερεντίνος, υπεύθυνος marketing της Εταιρείας, στόχος της «Market In» είναι μέσα στο 2018 τα καταστήματά της πανελλαδικά να φτάσουν τα 200, από 176 που είναι σήμερα πανελλαδικά. Τα περισσότερα από αυτά τα νέα καταστήματα θα δημιουργηθούν στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να αποτελεί αγορά – στόχο. 

Σημειώνεται ότι η «Market In», που ανήκει στην οικογένεια Ράμμου, ιδρύθηκε το 1990 και σταδιακά αναπτύχθηκε σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα σούπερ μάρκετ Market In είναι εταιρικά, στρατηγική την οποία συνεχίζει να εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας, που επενδύει στο τμήμα των convenience stores, δηλαδή των μεσαίου μεγέθους καταστημάτων, κάλυψης από 500 έως 1.200 τ.μ.

Η παρουσία σε Θεσσαλονίκη - Β. Ελλάδα

Τα περισσότερα καταστήματα της «Market In» βρίσκονται στην Αττική (περί τα 100) και τη Δυτική Ελλάδα. Στη βόρειο Ελλάδα η εταιρεία έχει λίγα καταστήματα, λιγότερα από 16, αλλά πρόσφατα άνοιξε το δεύτερο σούπερ μάρκετ της στην Καλαμαριά, επί της οδού Πασαλίδη, ενώ εντός των ημερών ανοίγει και το μάρκετ στη Καρόλου Ντηλ.

Πιο συγκεκριμένα «Market In» λειτουργούν σε Κορδελιό, Χορτιάτη, Περαία, στην Καλαμαριά επί των οδών Κομνηνών και Πασαλίδη, επί της οδού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στη Τούμπα. Επίσης στην Αρναία, στα Νέα Μουδανιά, στη Κατερίνη, στο Βόλο. Για το 2018 είναι προγραμματισμένα επιπλεόν 15-20 καταστήματα στη βόρειο Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, του 2016, η εταιρεία είχε 229,471 εκατ ευρώ, έναντι 186,066 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Η χρήση 2016 παρουσίασε κέρδη προ φόρων 1,118 εκατ. ευρώ, έναντι  186.066 ευρώ της χρήσης 2015.

Ωστόσο οι προβλέψεις για το 2017, δίνουν αυξημένο κύκλο εργασιών καθώς μέσα στη φετινή χρονιά προστέθηκαν στο δίκτυο της αλυσίδας 29 καταστήματα ενώ το καλοκαίρι λειτούργησαν και τα δύο πρώτα Market In στη Χαλκιδική, σε Αρναία, Νέα Μουδανιά, Κατερίνη, Βόλο, Αλμυρό Βόλου.

Όπως είπε ο κ. Φερεντίνος η εταιρεία, παράλληλα με την εφαρμογή του σχεδίου επέκτασης με τη δημιουργία νέων καταστημάτων, υλοποιεί και πρόγραμμα ανακαίνισης των υπαρχόντων καταστημάτων το οποίο θα συνεχίσει και μέσα στο 2018.

Καταλήγοντας ο υπεύθυνος marketing της Εταιρείας τόνισε ότι η "Market In" επενδύει συνεχώς στην Ελλάδα με στόχο να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες της Ελλάδας. Σήμερα αριθμείς 3.000 άτομα προσωπικό με βλέψεις το 2019 να ξεπεράσει τα 5.000 άτομα.