Skip to main content

Στοιχεία μαθητών σε υπό κατάληψη σχολεία ζήτησε η Αστυνομία

Έγγραφο προς τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής του, με το οποίο τους ζητεί να ενημερώνουν αυτόματα το αστυνομικό τμήμα σε περίπτωση κατάληψης, έστειλε ο προϊστάμενος του 5ου Γραφείου Εκπαίδευσ
Έγγραφο προς τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής του, με το οποίο τους ζητεί να ενημερώνουν αυτόματα το αστυνομικό τμήμα σε περίπτωση κατάληψης, έστειλε την Τρίτη ο προϊστάμενος του 5ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής. Ήδη, τρεις διευθύντριες κλήθηκαν να καταθέσουν στην Αστυνομία.

Με το ίδιο έγγραφο ζητείται από τους διευθυντές των σχολείων να καταστήσουν σαφές και στους γονείς των καταληψιών μαθητών ότι είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των παιδιών τους και πως αν προκληθούν φθορές θα κληθούν να τις πληρώσουν οι ίδιοι.

Η πρόβλεψη αυτή είχε περιληφθεί σε νόμο του υπουργείου Παιδείας του 2000, αλλά μέχρι σήμερα δεν εφαρμοζόταν παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.

Την Τρίτη, κλήθηκαν πρώτη φορά τρεις διευθύντριες σχολείων στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών Καματερού και Ιλίου, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα «ποιοι έκαναν κατάληψη», «πώς και δεν τους αντιληφθήκατε» και αν «υπήρξαν φθορές».

Στο αστυνομικό τμήμα κλήθηκαν να καταθέσουν οι διευθύντριες του 2ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Καματερού και του μουσικού γυμνασίου στο Ιλιον. Τα σχολεία αυτά τελούσαν υπό κατάληψη την προηγούμενη εβδομάδα και οι μαθητές είχαν ήδη επιστρέψει κανονικά στα μαθήματά τους. Οι τρεις διευθύντριες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ερωτήθηκαν ποιοι μαθητές πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση, αν ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους και πώς αντέδρασαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολείων σε αυτήν.

Και όλα αυτά ενόσω οι 125 καταλήψεις σχολείων που ελάμβαναν χώρα τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα έχουν περιοριστεί στο 1/3, καθώς αρχίζει η περίοδος των εκλογών για τα μαθητικά συμβούλια.

Εκπαιδευτικοί πάντως προειδοποιούν ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να «φουντώσουν» ξανά τις καταλήψεις.