Skip to main content

Στον 14ο Μαραθώνιο συμμετείχε η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκης Υψίπολις

Σύμφωνα με τον συνδυασμό, με αυτόν τον τρόπο η δημοτική κίνηση έκανε πράξη τις βασικές αρχές του προγράμματός της για συλλογική δράση και πολιτισμό.

Στη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης συμμετείχε η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης «Υψίπολις», με στελέχη, φίλους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να παίρνουν μέρος μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η δημοτική κίνηση με αυτόν τον τρόπο έκανε πράξη τις βασικές αρχές του προγράμματος του συνδυασμού για συλλογική δράση, άθληση, πολιτισμό, εναλλακτικό τρόπο διαβίωσης.

«Για μία πόλη με όσο το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα. Για ανοικτούς δημόσιους χώρους όπου οι πολίτες θα δημιουργούν, θα επικοινωνούν, θα απολαμβάνουν. Για μία Θεσσαλονίκη που θα κοιτάει στο μέλλον δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη ανάπτυξη» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν από την εκκίνηση, ο κ. Ζαρωτιάδης δήλωσε τα εξής: «Η παρουσία και η συμμετοχή μας συμβολίζει αφενός την αφετηρία της τελικής ευθείας προς τη νίκη για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Αφετέρου αναδεικνύει τη σημασία που δίνουμε στις δημόσιες εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού και συλλογικής δράσης. Ως αυριανή δημοτική αρχή θα επενδύσουμε στη συλλογικότητα, στην κοινωνική, δημόσια δράση και στον εθελοντισμό».