Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ - ΑΓΚΑΘΙ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης εξαντλήθηκαν με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων - Στις 14/2 η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία

Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.
Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Σημειώνεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη - καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο ΑΠΕ.

Με άλλα λόγια το πρόβλημα προκύπτει καθώς θα έπρεπε μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία, να έχει παρέλθει ο μήνας τριτανακοπών, σε περίπτωση που υπάρξουν, και με δεδομένο ότι φτάσαμε στις 16 Ιανουαρίου, ο χρόνος πλέον δεν αρκεί για να τρέξουν αυτές οι διαδικασίες.

Ικανοποίηση Κοντονή

 Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την ταχεία έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αφορά το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος Α.Ε», όπως αναφέρει.

Δημητρακόπουλος: Ιστορική η απόφαση

«Η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και τη σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος των μετόχων της Μαρινόπουλος, μετά την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.

«Είναι μια μέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Τη συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι εντολείς μου» κατέληξε ο δικηγόρος.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ