Skip to main content

Μπλόκο από μικρομετόχους στο έργο ανάπλασης της Στοάς Μοδιάνο

Εμπλοκή με απροσδιόριστη έκβαση στην επένδυση του Ομίλου Φάις - Στη δικαιοσύνη μικρομέτοχοι - Θορυβημένοι εμπορικός κόσμος και δήμος

Σε δικαστικές περιπέτειες με απρόβλεπτη εξέλιξη έχει μπλέξει το έργο αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της εμβληματικής αγοράς Μοδιάνο, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV100, μικρομέτοχοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες.

«Δυστυχώς υπάρχει αυτή η εμπλοκή. Βέβαια, αυτά είναι θέματα μεταξύ ιδιωτών, θέματα δικαστικού και νομικού ενδιαφέροντος. Υπάρχουν κάποια ασφαλιστικά μέτρα από κάποιους εμπλεκόμενους στο έργο», δήλωσε στη δημοτική τηλεόραση ο Μάκης Κυριζίδης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης. «Δεν γίνεται να προχωρούν οι επενδύσεις στο Καπάνι και σε άλλες αγορές και να έχουμε τη Μοδιάνο κλειστή», πρόσθεσε.

Η αίτηση των μετόχων για την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων έναντι της επένδυσης συζητήθηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση καμία εργασία δεν μπορεί να ξεκινήσει στην αγορά Μοδιάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η προσφυγή έγινε επειδή οι μικρομέτοχοι δεν συμφωνούν με την πρόθεση του ομίλου Φάις, που ελέγχει περίπου το 55% των μεριδίων, να προχωρήσει στη σύσταση εταιρείας για τη διαχείριση του ακινήτου, καθώς εκτιμούν ότι έτσι δεν θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει θορυβήσει τον εμπορικό κόσμο και τη δημοτική αρχή της πόλης, καθώς, το λιγότερο, οδηγεί σε ανατροπή του αρχικού πλάνου για παράδοση της αγοράς στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Νομικοί κύκλοι που επικαλείται η δημοτική τηλεόραση εκτιμούν πως ο χρόνος ολοκλήρωσης της επένδυσης δεν αποκλείεται να εισέλθει σε νέες, μεγαλύτερες περιπέτειες αν μετά την απόφαση του δικαστηρίου προκληθεί ντόμινο αλλεπάλληλων προσφυγών από τους αντίδικους σε επόμενα στάδια της Δικαιοσύνης, επιφέροντας νέες καθυστερήσεις.

Ο όμιλος Φάις, μέσω των εταιρειών του, απέκτησε το 43,63% της αγοράς από το ΤΑΙΠΕΔ στα μέσα του 2017, έναντι ποσού 1,9 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον έχει ανεβάσει το ποσοστό του στο 55%. Το ύψος της επένδυσης που σχεδιάζει να υλοποιήσει προϋπολογίζεται σε πάνω από 5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ με περίοδο αποπεράτωσης 12 έως 18 μήνες.