Skip to main content

Στον αέρα το covid19.gov.gr - Πληροφορίες και μέτρα για τον ιό online

Σε διαδικτυακή λειτουργία βρίσκεται πλέον το site covid19.gov.gr, το οποίο αποτελεί την κεντρική διαδικτυακή πύλη για χρήσιμες πληροφορίες για τον ιό.

Πλήρως ενεργή είναι από σήμερα η ιστοσελίδα covid19.gov.gr, η οποία αποτελεί την κεντρική διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης με όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα μέτρα που αφορούν τον κορωνοϊό, αλλά και απαντήσεις για τη πανδημία από τους ειδικούς.

Το covid19.gov.gr ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Το http://covid19.gov.gr αποτελεί πρωτοβουλία της Προεδρίας της Κυβέρνησης σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Στην πλατφόρμα αυτή οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες, πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο πολίτης μπορεί να βρει στο site πληροφορίες για την υγεία, τα προληπτικά μέτρα, την οικονομία-εργασία, τις μεταφορές, την παιδεία, τις δράσεις πολιτισμού, τους μύθους για τον covid-19, ενώ παρέχονται πληροφορίες σχετικά με ό,τι αφορά τη διευκόλυνση των πολιτών στις σχέσεις με το κράτος, ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, άδειες ειδικού σκοπού και τηλεργασία στον δημόσιο τομέα.