Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στοίχιση και αποστάσεις στο 15ο ΓΕΛ - Το μήνυμα Καράογλου

Αντιπροσωπεία μαθητών κάθε τάξης παρέστη στην τελετή στο προαύλιο του σχολείου κρατώντας αποστάσεις, ενώ άλλοι παρακολουθούσαν από τις τάξεις.

Μάσκες στους μαθητές του 15ου Γυμνασίου και Λυκείου του δήμου Θεσσαλονίκης μοίρασαν σήμερα συμβολικά ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου και ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γρηγόρης Πενέλης, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε στο σχολείο για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.



Σε μία πρωτόγνωρη εικόνα, αντιπροσωπεία μαθητών κάθε τάξης παρέστη στην τελετή στο προαύλιο του σχολείου κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, την ώρα που οι υπόλοιποι μαθητές βρίσκονταν στις αίθουσες και παρακολουθούσαν από τα παράθυρα τον αγιασμό, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.



«Ένας αγιασμός που γίνεται κάτω από διαφορετικές συνθήκες μια που η πανδημία του κορωνοϊού έχει δώσει το στίγμα της και στο άνοιγμα των σχολείων. Είμαστε όλοι με μάσκες γιατί έτσι πρέπει να είμαστε» δήλωσε ο κ. Καράογλου και συμπλήρωσε:

«Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αυτό πρέπει να αποδείξουμε. Παραποιώντας τη γνωστή έκφραση που λέει ότι το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, θα έλεγα ότι στην περίπτωση αυτή και η μάσκα είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, έως ότου τουλάχιστον ανακαλυφθούν τα εμβόλια, τα φάρμακα εκείνα που θα αντιμετωπίσουν αυτή την πανδημία που ταλαιπωρεί την υφήλιο». «Η ευχή μου» κατέληξε ο υφυπουργός «είναι όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες "εμείς θα γίνουμε καλύτεροί σας", έτσι τα παιδιά μας, οι μαθητές να γίνουν πολύ καλύτεροι από εμάς και να είναι οι ηγέτες της αυριανής Ελλάδας που θα την οδηγήσουν εκεί που πραγματικά αξίζει».

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην «ιδιαίτερη αυτή χρονιά» λόγω της πανδημίας, σημείωσε τις ενέργειες του δήμου προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα και εφοδιασμένα με τον απαραίτητο υγεινομικό εξοπλισμό στο άνοιγμά τους.

Από την πλευρά του ο κ. Πενέλης τόνισε πως «η μάσκα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τη φετινή σχολική χρονιά, εξίσου σημαντική με το βιβλίο και ελπίζουμε σύντομα να είναι αχρείαστη».

Να σημειωθεί πως η ΕΥΑΘ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μοίρασε σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης 5.000 μάσκες με το λογότυπο της εταιρείας.