Skip to main content

Ο Ζέρβας ευχήθηκε στους μαθητές - «Νιώθω κι εγώ πρωτάκι»

Σε δύο αγιασμούς σχολείων στη Θεσσαλονίκη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Σε δύο τελετές αγιασμών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρευρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος του κεντρικού δήμου, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας παρακολούθησε αρχικά τον αγιασμό στο 50ό Δημοτικό Σχολείο στην Άνω Πόλη, όπου τον υποδέχθηκαν με θερμές χειραψίες ο διευθυντής, οι δάσκαλοι καθώς και οι γονείς των παιδιών που επιστρέφουν από σήμερα στα θρανία.

Ο διευθυντής του σχολείου, απευθυνόμενος στους μαθητές, χαρακτήρισε τον κ. Ζέρβα «γείτονα» και επεσήμανε την παρουσία του κάθε χρόνο στον αγιασμό του δημοτικού. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του «φέτος που παρακολουθεί την τελετή ως δήμαρχος να σταθεί αρωγός στη λύση των κτηριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρωτώντας αστειευόμενος σε ποια σειρά βρίσκονται τα πρωτάκια σημείωσε πως νιώθει και ο ίδιος «πρωτάκι» στον δήμο και τόνισε πως δεν είναι απλά «γείτονας, αλλά και ένας άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου και ελπίζω αυτά τα τέσσερα χρόνια να κάνουμε όμορφα πράγματα για το σχολείο μας, για την πόλη μας».

Καταλήγοντας μάλιστα προέτρεψε τα παιδιά να κάνουν πολλή φασαρία «για να σας νιώθω», μιας και το σπίτι του βρίσκεται κοντά στο σχολείο.

Στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας μετέβη στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ επί της Αγίας Σοφίας, όπου σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε: «Έρχομαι στον χώρο στον οποίο ξεκίνησα τα πρώτα μου δημιουργικά βήματα, τα βήματα της εκπαίδευσης, της μάθησης, της προσπάθειας και σαν πρωτάκι πάλι έρχομαι να πάρω να την ευλογία και να νιώσω τη χαρά των παιδιών, γονέων και καθηγητών».