Skip to main content

Στον ανακριτή ο 23χρονος που πήγε να αρπάξει βρέφος στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από απόπειρα αρπαγής ανήλικου η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας.

Στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 23χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη με την κατηγορία ότι μαζί με άγνωστο άτομο αποπειράθηκαν να αρπάξουν βρέφος από την αγκαλιά της 32χρονης μητέρα του, στο πάρκο Τσιρογιάννη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Ο λιβυκής καταγωγής άνδρας ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από απόπειρα αρπαγής ανήλικου, για την οποία διώκεται από κοινού με τον συνεργό του (καταγγέλλεται ότι είναι αραβικής καταγωγής), η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας (επίσης από κοινού), πράξη που συνδέεται με την προσπάθεια των δύο κατηγορούμενων ως δραστών να αφαιρέσουν από την 46χρονη θεία της 32χρονης την τσάντα της.

Σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του που εξαφανίστηκε, ο 23χρονος ακινητοποιήθηκε από περαστικούς που κινητοποιήθηκαν όταν οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο γυναίκες, εκ των οποίων η πρώτη είναι σύζυγος και η δεύτερη ανιψιά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου, (όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις και ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης), αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του 23χρονου τον δράστη του περιστατικού που βίωσαν χθες στις 3.30 μετά το μεσημέρι.

φωτογραφία αρχείου