Skip to main content

Στον ανακριτή οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη ληστεία στη Νεάπολη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 23χρονος που συνελήφθη, μετά τη ένοπλη ληστεία στη Νεάπολη κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του ΟΔΔΥ. Ελεύθερος αφέθηκε ο 28χρονος, με

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο  23χρονος που συνελήφθη, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, μετά τη ένοπλη ληστεία στη Νεάπολη κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του ΟΔΔΥ. Ελεύθερος αφέθηκε ο 28χρονος, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο οποίος συνελήφθη την επόμενη μέρα κοντά στο σπίτι του, στην Άνω Πόλη, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ληστεία.

Στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, τονίζοντας ότι την ώρα της ληστείας βρισκόταν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Μάλιστα, οι συνήγοροι του προσκόμισαν υπεύθυνες δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων,  ενώ ενώπιον του ανακριτή κατέθεσε επίκουρος καθηγήτρια, που επιβεβαίωσε την παρουσία του στους χώρους του Πολυτεχνείου. Τελικά, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως, ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος,.

Αντίθετα, ο 23χρονος κατηγορούμενος, μετά την «τυπική» απολογία που έδωσε στον ίδιο ανακριτή, πήρε το δρόμο προς τη φυλακή. Ο 23χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κατά τη σύλληψή του ένα όπλο, μία χειροβομβίδα και η «λεία» από τη ληστεία, ύψους 36.000 ευρώ, αρνήθηκε να απολογηθεί, λέγοντας ότι είναι αναρχικός.

Οι δύο νεαροί, που ανήκουν ιδεολογικά στον αναρχικό χώρο, μετήχθησαν, κάτω από ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια νεαροί, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους. Μετά τη διαδικασία αποχώρησαν ειρηνικά από την περιοχή.