Skip to main content

Στον ανακριτή τρεις από τους έξι συλληφθέντες

Στον ανακριτή οδηγούνται προκειμένου να απολογηθούν τρεις από τους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ενώ η αστυνομία αναμένεται να εκδώσει τέσσερα ακόμη
Στον ανακριτή οδηγούνται προκειμένου να απολογηθούν τρεις από τους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ενώ η αστυνομία αναμένεται να εκδώσει τέσσερα ακόμη εντάλματα σύλληψης.

Συγκεκριμένα, στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα ο φερόμενος ως αρχηγό της οργάνωσης Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα και ο Σαράντος Νικητόπουλος. Αύριο Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν οι Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Κωνσταντίνος Γουρνάς.

Όσον αφορά στα νέα εντάλματα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία αναζητάει μία 35χρονη η οποία διατηρούσε προσωπικές επαφές με 25χρονο φοιτητή της Σχολής Μεταλλειολόγων του Πολυτεχνείου, ο οποίος έκανε την πρακτική του εκπαίδευση στο μέρος από όπου εκλάπη ζελατοδυναμίτιδα και πυροκροτητές, που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα».

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει και ένας 32χρονος υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου, ο οποίος φέρεται να είχε επαφές με τους συλληφθέντες και η αστυνομία δεν μπορεί να τον εντοπίσει μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων.

Ύποπτη θεωρείται επίσης και η δράση ενός ακόμα νεαρού, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τα μέλη της οργάνωσης και πιθανολογείται ότι μπορεί να είναι αυτός που έχει αναλάβει να εξαφανίσει οπλισμό της οργάνωσης.

Τέλος, ένα στενά συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, απασχολεί εκ νέου την ΕΛ.ΑΣ, ενώ εξετάζονται και οι περιπτώσεις δυο ατόμων, τα δακτυλικά αποτυπώματα των οποίων βρέθηκαν στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα.

Παράλληλα, οι άνδρες της αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του οπλοστασίου της οργάνωσης, καθώς και τις γιάφκες όπου φυλάσσονται τα όπλα και οι εκρηκτικοί μηχανισμοί.