Skip to main content

Στον Άρειο Πάγο για τις διαφημίσεις των κολλεγίων

«Συστηματική παραπλανητική προσπάθεια» σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μήνυση κατά των ιδιωτικών κολλεγίων κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, για το θέμα των διαφημίσεων.

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης οι διαφημίσεις των κολλεγίων είναι μια «συστηματική παραπλανητική προσπάθεια από μέρους ιδιωτών να εμφανίσουν τα ιδρυθέντα από μέρους τους κολλέγια ως δήθεν νόμιμα λειτουργούντα ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

«Στόχος όλων αυτών των διαφημίσεων με αναφορές σε ποιοτικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων σπουδών και των απονεμομένων πτυχίων είναι η παραπλάνηση των νέων που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια, παρέχοντας προς ίδιο όφελος εκ προθέσεως τη ψευδή διαβεβαίωση ότι προσφέρουν δήθεν πανεπιστημιακή τυπική εκπαίδευση και εγγυώνται τίτλους εφάμιλλης ακαδημαϊκής αξίας και πανεπιστημιακές σπουδές. Επιμελώς αποσιωπάται το ισχύον νομικό καθεστώς ότι πρόκειται για αδιαβάθμητα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα οποία, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν διαθέτουν ακόμη την από του νόμου προβλεπόμενη αντίστοιχη άδεια λειτουργία», αναφέρει στη μήνυση που υπέβαλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Κουμπιάς.

Τέλος, το πανεπιστήμιο ζητάει από τις αρχές να ερευνήσουν το θέμα και να πράξουν όλα τα νόμιμα.