Skip to main content

Στον Άρη ο Εμπακατά: Να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της

Ο νέος ποδοσφαιριστής του Άρη γεννήθηκε στην Κινσάσα της ΛΔ του Κονγκό στις 19 Απριλίου 1998 και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Σοσό

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου Κονγκολέζου δεξιού μπακ Σαλέμ Εμπακατά (Salem M’Bakata), ο οποίος, αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών.

Ποιος είναι, όμως, ο Εμπακατά; «Γεννήθηκε στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στις 19 Απριλίου 1998 και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Σοσό. Το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα. Ο ύψους 1,77μ. αμυντικός, την περσινή σεζόν είχε 33 συμμετοχές και δύο (2) ασίστ με την Σοσό. Συνολικά φόρεσε 67 φορές την φανέλα του συλλόγου, μοιράζοντας τέσσερις (4) ασίστ».

Λίγο μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τον Άρη, διάρκειας 2,5 ετών, ο Κονγκολέζος αμυντικός, Σαλέμ Εμπακατά, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ στο YouTube.

«Θα δει ο κόσμος στο γήπεδο ποια είναι τα χαρακτηριστικά μου ως παίκτης. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Ένα θα πω μόνο, πως μου αρέσει να ‘’πολεμάω’’ για την ομάδα μου, να δίνω τα πάντα για την νίκη», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρώην άσος της Σοσό. Και συμπλήρωσε αναφορικά με τους στόχους του: «Οι στόχοι μου είναι ίδιοι με της ομάδας. Να πάρουμε νίκες, να φτάσουμε ψηλά. Για μένα ο στόχος είναι να παίξω όσο γίνεται καλύτερα για να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της».

Σχολίασε και το αν έχει μάθει κάτι για τον Άρη: «Πήρα αρκετές πληροφορίες για τη νέα μου ομάδα. Ξέρω πως ο Άρης ανήκει στα μεγάλα κλαμπ της Ελλάδας, ξέρω πως έχει φιλάθλους που είναι πολύ θερμοί, δημιουργούν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και πως βοηθάνε την ομάδα με την ενέργεια τους να κερδίσει».