Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καταστήματα προσφέρουν μειωμένες τιμές έως και 50% στοχεύοντας στην τόνωση των εσόδων τους - Στις 14 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Στη μάχη των προσφορών, πριν την έναρξη των εκπτώσεων, μπαίνουν καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την προσδοκία να ενισχύσουν το καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Αν και οι δεκαήμερες προσφορές που πραγματοποιούν τόσο αλυσίδες, όσο και οι μικροί του λιανεμπορίου -  λίγες ημέρες πριν κάνουν πρεμιέρα οι χειμερινές εκπτώσεις, και συγκεκριμένα στις 14 Γενάρη - είναι αμφίβολο αν θα έχουν αποτέλεσμα καθώς έπονται της εορταστικής περιόδου, οι έμποροι δεν σταματούν να ελπίζουν πως θα καταφέρουν να τονώσουν τα αναιμικά έσοδα της προηγούμενης περιόδου.

Κάνοντας μία βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δη στην οδό Τσιμισκή, οι καταναλωτές θα διαπιστώσουν πως αρκετά καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων προσφέρουν επιλεγμένα είδη σε τιμές έως και 50% κάτω των αρχικών τους.

Ενδεικτική της προσπάθειας για ενίσχυση του τζίρου είναι η περίπτωση καταστήματος στην καρδιά της πόλης, που χθες, λειτουργούσε - παρόλο που η αγορά ήταν κλειστή - προσφέροντας μόνο για τη χθεσινή ημέρα επιπλέον bonus μειωμένης τιμής κατά 20%,  πέραν των χαμηλότερων αρχικών τιμών που ούτως ή άλλως προσέφερε.

Την περσινή, πάντως, χρονιά η αγορά της Θεσσαλονίκης έμοιαζε να ‘δουλεύει’ με ρυθμούς προσφορών, καθώς μεμονωμένες επιχειρήσεις αλλά και δημοφιλείς αλυσίδες ενδυμάτων, προχωρούσαν σε μειώσεις τιμών για δέκα ή πέντε ημέρες, με την προσδοκία περισσότεροι καταναλωτές να περάσουν το κατώφλι των καταστημάτων τους.

Πάντως, όπως λένε εκπρόσωποι των εμπόρων οι αλλεπάλληλες προσφορές που διενεργούν κάποια καταστήματα προκαλούν αλαλούμ στην αγορά με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός, με αμφίβολα αποτελέσματα, βέβαια, και για όσους μεμονωμένους επιχειρηματίες προχωρούν σε αυτή την τακτική. Δεν λείπει βέβαια και ο αντίλογος από κάποιους εμπόρους, που δείχνουν να κατανοούν τους συναδέλφους τους καθώς εκτιμούν πως σε μία ‘παγωμένη’ αγορά θα πρέπει να δοθούν ‘κίνητρα’ στο αγοραστικό κοινό.

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2019 θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Παρά τις ελπίδες που δημιουργεί στους καταστηματάρχες μία εκπτωτική περίοδος και δη διάρκειας ενάμιση μήνα, εντούτοις φαίνεται να κρατούν μικρό καλάθι καθώς οι οικονομικές δυνατότητες των ελληνικών νοικοκυριών περιορίζονται μήνα με τον μήνα.

Οι καταναλωτικές πάντως οργανώσεις, εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών που θα προχωρήσουν σε αγορές, οι οποίες, όπως συστήνουν, πρέπει να είναι οι απαραίτητες, προτρέποντας τους, παράλληλα, να ελέγχουν τις τιμές προ των εκπτώσεων, να συγκρίνουν το ίδιο προϊόν σε διαφορετικά καταστήματα και να ζητούν πάντα την απόδειξη πληρωμής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ