Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ 60ΟΥ ΦΚΘ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Για δεύτερη χρονιά ο δήμος Νεάπολης - Συκεών θα φιλοξενήσει στον δημοτικό κινηματογράφο παραγωγές από το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δεκατέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους από τη διεθνή σκηνή και άλλες έντεκα παραγωγές θα πλημμυρίσουν για επτά ημέρες τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος συνεχίζει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανηφορίζει προς τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και «κατασκηνώνει» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Συκεών, ο οποίος για μια ακόμη φορά θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όλης της ευρύτερης περιοχής. Ήδη, ο δήμος κινείται στον αστερισμό της μεγάλης γιορτής με το χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα, αφού η πρώτη προβολή θα γίνει τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, με τους μικρούς φίλους να περιμένουν το δικό τους ειδικό και πλούσιο πρόγραμμα προβολών, που περιλαμβάνει έντεκα ταινίες από τη Νεανική Οθόνη, που για πρώτη φορά επιχειρεί «άνοιγμα» στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

«Στον δήμο μας η έννοια του πολιτισμού και της ανάπτυξής του αποκτά διαρκώς νέες διαστάσεις. Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα προσπαθούμε με συνέπεια να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον και να παρέχουμε νέες ευκαιρίες που θα ενισχύουν διαρκώς την άποψη ότι ο πολιτισμός, όπως εκφράζεται μέσα από διαφορετικά είδη τέχνης, αποτελεί καθημερινό βίωμα των συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα σημαντικό αυτό γίνεται για τους μικρούς μας φίλους που έρχονται σε επαφή με τις τέχνες και ζυμώνονται μέσα από τη συμμετοχή τους. Και η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Το πρόγραμμα

Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι φίλοι του κινηματογράφου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, και όχι μόνο, θα νιώσουν τον παλμό της επετειακής 60ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που επιφυλάσσει για μικρούς και μεγάλους ευχάριστες εκπλήξεις μέσα από την προβολή επιλεγμένων ταινιών.

Πιο συγκεκριμένα, το ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει ποιοτικές προβολές από την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, με την αυλαία να ανοίγει «ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ» που υπογράφει ο Bart Layton (ΗΠΑ-Ηνωμένο Βασίλειο, 2018, 116΄).

Φέτος, μάλιστα, η συνεργασία αυτή διευρύνεται, καθώς το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει πιλοτικά στις Συκιές, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη», με ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στη «Νεανική Οθόνη» είναι οι εξής:

«1 μέτρο/ώρα» του Νικολά Ντεβό (2018, Γαλλία)

«Αθλητικός» του Νικολά Ντεβό (2018, Γαλλία)

«Αστέρια με το κιλό» της Μαρί-Σοφί Σαμπόν (2019, Γαλλία)

«Η φανταστική ιστορία της Μαρόνα» της Άνκα Νταμιάν (2019, Γαλλία- Ρουμανία)

«Κατ Λέικ Σίτι» του Άντσε Χέιν (2019, Γερμανία)

«Μπαμπάς» των Άτλε Μπλάκσεθ και Άιναρ Ντούνσαντ (2018, Νορβηγία)

«Ο Γιάκομπ, η Μίμι και τα σκυλιά που μιλάνε» του Έντμουντς Γιάνσονς (2019, Λετονία-Πολωνία)

«Ο παππούς μου είναι εξωγήινος» των Μαρίνα Αντρέε Σκοπ και Ντράζεν Ζάρκοβιτς (2019, Κροατία-Λουξεμβούργο-Νορβηγία-Τσεχία-Σλοβακία-Σλοβενία-Βοσνία και Ερζεγοβίνη

«Πανικούπολη-Το ετήσιο πανηγύρι» των Στεφάν Ομπιέ και Βενσάν Πατάρ (2019, Γαλλία-Βέλγιο)

«Το συναρπαστικό μου καλοκαίρι με την Τες» του Στέιφεν Βάουτερλοοντ (2019, Ολλανδία, Γερμανία)

«Τσουσκίτ» της Πρίγια Ραμασουμπάν (2018, Ινδία)

Επίσης φέτος για πρώτη φορά, τα εισιτήρια για τις προβολές στον δήμο Νεάπολης-Συκεών εντάσσονται στο γενικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οπότε θα είναι διαθέσιμα για προπώληση, τόσο online όσο και σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Φεστιβάλ, ενώ το κοινό από τα εκδοτήρια στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, θα μπορεί να εκδώσει εισιτήρια για τις προβολές στις υπόλοιπες αίθουσες του Φεστιβάλ.

INFO:

-Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, τηλ. 2310268.058)

-Γενική είσοδος: 5 €.

-Ισχύουν οι διαπιστεύσεις, οι προσκλήσεις, τα κουπόνια προβολών και η CineκάρταF .

-Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών στο www.filmfestival.gr

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ