Skip to main content

Στον ΔΕΣΦΑ η συντήρηση του αγωγού ΤΑΡ επί ελληνικού εδάφους

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών - Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται να μπει τον Μάιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κοινοπραξίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) για την ανάληψη των εργασιών συντήρησης του αγωγού ΤΑΡ επί ελληνικού εδάφους από τον ΔΕΣΦΑ.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του ΔΕΣΦΑ από μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή, κ. Σωτήριος Νίκας, δήλωσε: «Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο ΔΕΣΦΑ αναλαμβάνει τη συντήρηση του μεγαλύτερου μέρους ενός εκ των δέκα σημαντικότερων έργων στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Πρόκειται για ένα βήμα καθοριστικής σημασίας, το οποίο επισφραγίζει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Διαχειριστής, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο για την επέκταση των δραστηριοτήτων του πέραν της διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.