Skip to main content

Στον δήμο Καλαμαριάς πέρασε και επίσημα το πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Στον Δήμο έκταση 203 περίπου στρεμμάτων - Η παραχώρηση εντάχθηκε σε τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή σήμερα το βράδυ

Ψηφίστηκε στη Βουλή η παραχώρηση στον δήμο Καλαμαριάς της χρήσης των εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Οικονομικών, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, για 99 χρόνια και χωρίς αντάλλαγμα.

Η παραχώρηση εντάχθηκε σε τροπολογία που κατατέθηκε ως προσθήκη σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκε στον Δήμο έκταση εμβαδού 203 περίπου στρεμμάτων (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με την τροπολογία, η εν λόγω έκταση δεν χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις και σκοπός της παραχώρησης είναι η αξιοποίησή της με την ενσωμάτωσή της στον αστικό ιστό και την κοινωνική ζωή της πόλης, ως χώρου υπερτοπικού πρασίνου και αναψυχής.

Την υπερψήφιση της παραχώρησης επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Ψηφίστηκε απόψε από τη Βουλή η παραχώρηση του στρατοπέδου Κόδρα στο Δήμο Καλαμαριάς!!!

Ακόμα μια σημαντική στιγμή για το δίκτυο ελεύθερων χώρων της Θεσσαλονίκης έγινε πράξη σήμερα. Η απόδοση του Κοδρα έχει ισχυρή περιβαλλοντική και κοινωνική ταυτότητα. Αποδίδεται στον Δήμο, στην κοινωνία της Καλαμαριάς και θα παραμείνει ελεύθερος, κοινοχρηστος, δημοτικός χώρος», σημειώνει ο κ. Φάμελλος και συμπληρώνει:

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες της χώρας αυτή η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει δράσεις και πολιτικές προς όφελος της Θεσσαλονίκης που καθυστερούσαν δεκαετίες. Και δυστυχώς αποδεικνύουν και πόσο πίσω είχαμε μείνει ως Θεσσαλονίκη και πόσα ελλείμματα είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».