Skip to main content

Νέα συνάντηση μαθητών-καθηγητών του Καλλιτεχνικού με Αγγελόπουλο- ΚΤΥΠ

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν την ανεύρεση κτηρίου. Συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σύσσωμοι οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου της πόλης μαζί με καθηγητές και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Κύριο αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων είναι η ανεύρεση κτηρίου για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών πραγματοποίησε μάλιστα συνάντηση με τον προϊστάμενο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο, στο ΥΜΑΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 15μελούς, Στέφανο Τσαβέ, που παρέστη στη συνάντηση, ο κ. Αγγελόπουλος «δεν μας έδωσε και πολλές λύσεις». «Επιμείναμε στο κτηριακό πρόβλημα που έχουμε. Αυτό που απάντησε είναι ότι υπάρχει μόνιμη λύση και είναι το κτήριο που θα χτιστεί στη Μοναστηρίου» (δείτε εδώ). Ωστόσο, το αίτημα των μαθητών, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του 15μελούς, είναι να μεταφερθεί το σχολείο σε ένα κτήριο άμεσα. «Μέχρι να χτιστεί το συγκρότημα στη Μοναστηρίου θα περάσουν πολλά χρόνια. Το σχολείο μας θα διαλυθεί. Σε έξι, επτά ή οκτώ χρόνια που θα χτιστεί το κτήριο, το σχολείο μας μπορεί να μην υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσαβές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με τον προϊστάμενο του πρωθυπουργικού γραφείου και αντιπροσωπεία της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ), για να συνεχιστούν οι συζητήσεις επί του θέματος. Ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύτηκε, όπως τόνισε, να παραστεί στο Σχολικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί την προσεχή Τετάρτη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του σχολείου, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μαθητές του σχολείου βρίσκονταν έξω από το Διοικητήριο, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 12 χρόνια. Από τότε, το Γυμνάσιο συστεγάζεται με το 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, ενώ το Λύκειο με το 1ο Γυμνάσιο Μενεμένης.