Skip to main content

Στον εισαγγελέα ο 18χρονος για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών θα οδηγηθεί σήμερα ο 18χρονος που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 18χρονος που συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο 18χρονος, που συμμετείχε ως μέλος ομάδας, συνελήφθη την ώρα που πετούσε μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τη διακεκριμένη φθορά, τη διατάραξη κοινής ειρήνης, την κατοχή εκρηκτικών υλών, την έκρηξη, τον εμπρησμό, την παράβαση του Νόμου περί Όπλων, καθώς και την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ομάδα ατόμων, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κράνη, και άλλα μέσα, συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντριβανίου, απ΄όπου πραγματοποίησε επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα, τεμάχια μαρμάρων και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις αμυνόμενες, προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων ουσιών. Η ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε μικρό αριθμό παλετών του εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ και σε πλαστικά διαχωριστικά τύπου. Από το μεσημέρι, μέχρι και αργά το βράδυ, προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.