Skip to main content

Στον εισαγγελέα οι απαγωγείς του Γιάννη Κυπριωτάκη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο Έλληνας και οι δύο Σύροι που κατηγορούνται για την απαγωγή και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη τον περασμένο Μάιο στο Ηράκλειο.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο 33χρονος Έλληνας και οι δύο Σύροι 25 και 26 χρόνων που  συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την απαγωγή και τη δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη τον περασμένο Μάιο στο Ηράκλειο.
Το κίνητρο των απαγωγέων ήταν καθαρά η είσπραξη χρημάτων, όμως για κακή του τύχη, ο απαχθείς είδε τα πρόσωπά τους και γι΄ αυτό τον σκότωσαν και τον απανθράκωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στη διάρκεια των ελέγχων που έκανε η αστυνομία στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν τα δύο κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσαν με τη γυναίκα του επιχειρηματία και προσημειωμένα 2.500 ευρώ, από τα  154.000 ευρώ που είχαν εισπράξει ως λύτρα.

Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα  κατά των κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και στους τρεις κατηγορούμενους για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για αρπαγή με σκοπό τα λύτρα, ανθρωποκτονία από πρόθεση, για περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Ωστόσο, τη Δευτέρα θα οδηγηθούν και στην τακτική ανάκριση για να απολογηθούν.

Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου κάνοντας χρήση συγκεκριμένης διάταξης δημοσίευσε τα ονόματα των κατηγορουμένων, που είναι: Ιωάννης Σταυρουλάκης 33 ετών, Οσάμα Νουχ 25 ετών και Αμέρ Νουχ 27 ετών.