Skip to main content

Στον εισαγγελέα η Πολιτική Προστασία για το «κορωνοκάμπινγκ στην Επανομή»

Δημοσίευμα απεικονίζει άτομα δίπλα σε όχημα με το σήμα της Πολιτικής Προστασίας. Πώς θα κινηθεί η γενική γραμματεία με εντολή Χαρδαλιά.

Την αντίδραση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε δημοσίευμα που γινόταν αναφορά για αυτοσχέδια κατασκήνωση ατόμων στην παραλία της Επανομής.

Στις φωτογραφίες του δημοσιεύματος εικονίζεται όχημα που φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, που ήταν και το ζήτημα που πυροδότησε τις αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή της η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, δεν σχετίζεται εργασιακά με την Πολιτική Προστασία με οποιονδήποτε τρόπο.

«Ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.), το δε εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επισημαίνεται πως με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, το δημοσίευμα και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας (Π.Κ. 175).