Skip to main content

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για απόπειρα εμπρησμού στην Καλαμαριά

Οι δύο νεαροί συλληφθέντες θα περάσουν σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι εντοπίστηκαν να προσπαθούν να ενεργοποιήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Καλαμαριά.

Η πολυήμερη και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη των δύο νεαρών ηλικίας 27 και 28 ετών, τη στιγμή που επιχειρούσαν να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρης Σταμάτης.

Διαβάστε: Τους έπιασαν πριν βάλουν βόμβα στο σπίτι του Δ. Σταμάτη

Ο 28χρονος εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επιμόνως πολυκατοικία της περιοχής, στην οποία μετά από λίγο ο 27χρονος εναπόθεσε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης που έφερε, δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς -εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος να επιβαίνει στο ίδιο ποδήλατο και συνελήφθη.

Οι συλλήψεις αυτές οδήγησαν στην ευρεία επιχείρηση της Ασφάλειας σε τέσσερις καταλήψεις στο Τσινάρι χθες, όπου προσήχθησαν δέκα άτομα, για τα οποία όμως δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων χειροβομβίδα, πυροτεχνικές κατασκευές, ποσότητες κάνναβης και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (υπολογιστές, usb, κινητά τηλέφωνα) τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Στις 9 το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο θα συγκεντρωθούν αντιεξουσιαστές.