Skip to main content

Στον Ντογιάκο σήμερα ο Τέλλογλου - Καταθέτει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Η κατάθεση του δημοσιογράφου σχετίζεται με την προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί αυτοπροσώπως ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα προσέλθει σήμερα ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου.

Η κατάθεση του δημοσιογράφου σχετίζεται με την προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί αυτοπροσώπως ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός για τον τρόπο με τον οποίο διέρρευσαν εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Ο λόγος για τον οποίο καλείται σε κατάθεση ο Τάσος Τέλλογλου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος για τον οποίο καλείται σε κατάθεση ο Τάσος Τέλλογλου είναι πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να ακούει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί για σήμερα Πέμπτη τον δημοσιογράφο, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Θα καταθέσει και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

Επίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ. Ντογιάκου στις 16 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Ο εισαγγελέας θα λάβει ενημέρωση για τις καταγγελίες του ρεπόρτερ για την παγίδευση του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Για την εξέλιξη ενημέρωσε ο ίδιος ο Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Τον Απρίλιο ζητούσα να ενημερώσω για την παρακολούθηση μου τον προηγούμενο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και με παρέπεμπαν στην εισαγγελία πρωτοδικών. Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος με κάλεσε να τον ενημερώσω στις 16 Αυγούστου. Ποτέ δεν είναι αργά», αναφέρει ο δημοσιογράφος.