Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΟΡΦΑΝΟ:ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ 4 ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησε με τον Σωτήρη Θεοφάνη, ενώ συνάντησε και παλιούς φίλους, στο εντευκτήριο των υπαλλήλων και συνταξιούχων

Τις επενδυτικές δραστηριότητες και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης συζήτησε με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Θεοφάνη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο κ. Θεοφάνης έκανε λόγο για την επέκταση του 6ου προβλήτα, έργο που θα δώσει τη δυνατότητα ελλιμενισμού των μεγαλύτερων πλοίων που προσεγγίζουν την ανατολική Μεσόγειο, για τα έργα στήριξης του επιβατικού σταθμού, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα διάβρωσης και για τον σχεδιασμό προκειμένου να αλλάξει η χρήση του κτιρίου.
 
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε από τον κ. Θεοφάνη ο σχεδιασμός για την επέκταση της ανατολικής πλευράς του 6ου προβλήτα και η ενοποίηση του 4ου με τον 5ο προβλήτα.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις σκέψεις της διοίκησης του ΟΛΘ ΑΕ υπάρχουν ακόμα η δημιουργία κέντρου logistics, κέντρου καινοτομίας για τις μεταφορές και τα λιμάνια και κέντρου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Ο κ. Θεοφάνης ανέφερε ακόμα στον Γιώργο Ορφανό ότι χρειάζεται η συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης για τέσσερα κτήρια εντός του λιμανιού, τα οποία βρίσκονται στην αρμοδιότητα του δήμου, προκειμένου να αποκτήσουν μία ουσιαστική χρήση.
 
Ο κ. Ορφανός ζήτησε πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα σύνδεσης του λιμανιού με το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο και ενημερώθηκε ότι παρουσιάζουν σημαντική αύξηση φέτος τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΛΘ ΑΕ, αλλά και η κίνηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
 
«Είναι βαρύ το έργο που έχει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, διότι η πόλη πιστεύει ότι το λιμάνι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξή της. Έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκησή του λιμανιού. Θα στέκομαι στο πλευρό της σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια», ανέφερε ο Γιώργος Ορφανός.

Συνάντηση με παλιούς φίλους


Εντωμεταξύ, παλιούς φίλους καθώς και συμπαίκτες και αντιπάλους από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο, συνάντησε ο Γιώργος Ορφανός στο εντευκτήριο των υπαλλήλων και συνταξιούχων του ΟΛΘ ΑΕ. «Συζήτησε μαζί τους για τις καθημερινές ασχολίες των βετεράνων πλέον εργαζομένων στο λιμάνι και άκουσε εγκάρδιες ευχές για τον αγώνα του να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης», καταλήγει η ίδια ενημέρωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ