Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
x

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ

«Είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί οι νέες γενιές είναι άξιες και δε σταματούν να δημιουργούν», είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε ο WRO Hellas, στο 18ο Δημοτικό Καλαμαριάς, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Οι μαθητές που συμμετείχαν, εκπροσωπώντας σχολεία απ’ όλη την Περιφέρεια, εξήγησαν στον κ. Δαρδαμανέλη τις κατασκευές που είχαν κάνει, τα υλικά που χρησιμοποίησαν, αλλά και τη χρησιμότητα των προγραμμάτων τους.

Αυτόματοι τρόποι άρδευσης, έξυπνα θερμοκήπια, ηλεκτρονικές γεωτρήσεις ήταν μερικές από τις παρουσιάσεις που έκαναν οι μαθητές του δημοτικού αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκόμενους.

«Κάθε φορά μένω έκπληκτος, με όσα παρουσιάζετε εσείς τα παιδιά. Είμαι χαρούμενους γιατί δήμος, εκπαιδευτικοί και γονείς συνεργαζόμαστε και τα παιδιά μας κάνουνε άλματα. Είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί οι νέες γενιές είναι άξιες και δε σταματούν να δημιουργούν»,  είπε ο κ. Δαρδαμανέλης, απευθυνόμενος στους διαγωνιζόμενους μαθητές.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν την Κεντρική Μακεδονία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με στόχο  τη συμμετοχή τους στην παγκόσμια Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί φέτος στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

Το παρόν σ’ αυτή τη μικρή γιορτή της Ρομποτικής, έδωσε ο Πρόεδρος της WRO Hellas, Ιωάννης Σομαλακίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, Αθανάσιος Κοντονικολάου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, Αθανάσιος Γιαννακός και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Στέλιος Ματσαρίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ