Skip to main content

Στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης ο φάκελος για το δωδέκατο δημοτικό

Τη Δευτέρα το πρωί έχει καθοριστεί ραντεβού του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη με όλες τις εμπλεκόμενος πλευρές

Στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται η υπόθεση με το λουκέτο στο 12ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκεται στην οδό Μ. Κάλλας.

Τη Δευτέρα το πρωί έχει καθοριστεί ραντεβού του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη με όλες τις εμπλεκόμενος πλευρές, δήμο Θεσσαλονίκης και Σύλλογο Γονέων.  

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν η πρόεδρος του Συλλόγου Δήμητρα Καμπουράκη, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης (Πρωτοβουλία) και Σωκράτης Δημητριάδης (Εντάξει), οι οποίοι είχαν εκπονήσει και τεχνοοικονομική μελέτη για το 12ο δημοτικό σχολείο καθώς και η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου και από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Γιάννης Δελλης. Επίσης, έχουν κληθεί ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Δημαρέλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.

Στον κ. Ανανιάδη αναμένεται να τεθούν όλα τα στοιχεία ενώ θα του ζητηθεί να επανεξετάσει την απόφαση για το κλείσιμο της σχολικής μονάδας.  

«Με την συγκεκριμένη συνάντηση ελπίζουμε να επικρατήσει η νομιμότητα αποδεικνύοντας παράλληλα με τα νέα έγγραφα που διαθέτουμε την πολύμηνη μεθόδευση από την μεριά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης εις βάρος των οικογενειών και των παιδιών που διασκορπίστηκαν σε εννέα σχολεία αλλά και των εκπαιδευτικών που έχασαν τις οργανικές τους θέσεις, κλείνοντας το 12ο δημοτικό σχολείο εξαιτίας της θέσης που προφανώς εμποδίζει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος κάλεσε τον δήμαρχο «να βγει έξω από το δημαρχείο και να δει ποια σχολεία έχουν στατικά και δομικά προβλήματα, που αν και του τα έχουμε επισημάνει, αυτός κωφεύει».

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως απέρριψε η Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης την προσφυγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κατά της απόφασης για το λουκέτο στο 12ο δημοτικό σχολείο.

Οι γονείς, με την προσφυγή τους, ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μη παραμονή του 12ου Δημοτικού επί της οδού Μ. Κάλλας, του υπηρεσιακού σημειώματος του αντιδημάρχου Θανάση Παππά και της σχετικής επιστολής του αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Δημαρέλου.

Η Αποκεντρωμένη στην απόφασή της ξεκαθάριζε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, καθώς η οριστική απόφαση λαμβάνεται από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία ήδη έχει διαμοιράσει τους μαθητές σε άλλα σχολεία.  

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου είχε απασχολήσει επανειλημμένως τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου παραβρίσκονταν γονείς και μαθητές για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της σχολικής μονάδας. Από την πλευρά του ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες υπογράμμιζαν ότι το κτήριο είναι ακατάλληλο για τη φοίτηση μαθητών.