Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
x

ΣΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στον πρόεδρο της Βουλής κατατέθηκε το αίτημα του πρωθυπουργού για να ενημερώσει το σώμα «για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου».

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερώσει το σώμα «για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου».

Η ενημέρωση γίνεται με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη 'συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως' [..] να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Η ανακοίνωση θα γίνει από τον πρωθυπουργό, την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 (10 πμ), στην ολομέλεια της Βουλής, με τους αρχηγούς των κομμάτων να διατυπώνουν τις απόψεις τους επί του περιεχομένου της ανακοίνωσης. Ακολουθούν απάντηση του πρωθυπουργού και δευτερολογίες των αρχηγών, ενώ η συνεδρίαση κλείνει με ολιγόλεπτη ομιλία του πρωθυπουργού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ