Skip to main content

Με αμφισβητούμενο πέναλντι η Αγγλία λύγισε στην παράταση τη Δανία (vid)

Οι Άγγλοι κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και με γκολ στην παράταση πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην Ιταλία και μάλιστα στο σπίτι της θα έχει η εθνική Αγγλίας, μετά την δύσκολη πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Άγγλοι βρήκαν μπροστά τους μια αξιόμαχη Δανία, που όμως έμεινε από δυνάμεις όπως φάνηκε στην παράταση και με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στον έξτρα χρόνο κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Άγγλους στο 30’ όταν Ο Ντάμσγκααρντ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να κάνει κάτι Πίκφορντ.

Στο 39’ ο Χάρι Κέιν έκανε γύρισμα για τον Στέρλινγκ, ωστόσο Κιάερ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού Σμάιχελ και έτσι οι Άγγλοι ισοφάρισαν πριν πάνε στα αποδυτήρια.

Στο 55’ ο Μαγκουάιρ πήρε κεφαλιά που απέκρουσε με εκπληκτικό τρόπο ο Σμάιχελ, ενώ το υπόλοιπο δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.

Στο 104’ η πίεση της Αγγλίας απέδωσε καρπούς μέσα από ατομική ενέργεια του Στέρλινγκ, ο οποίος ελίχθηκε ανάμεσα σε Μάλε και Γένσεν, έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να καταλογίζει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σμάιχελ απέκρουσε, όμως πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 στο 104ο λεπτό.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Σακά (69' Γκρίλις - 105' Τρίπιερ), Ράις (95' Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95' Φόντεν), Σακά, Κέιν, Στέρλινγκ

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79' Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105' Βιντ), Στρίγκερ Λάρσεν (67' Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88' Γιένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67' Νέργκαρντ), Ντάμσγκααρντ (67' Πόουλσεν)

Δείτε τα γκολ και τα highlights της βραδιάς: