Skip to main content

Στον Τζιτζικώστα η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Β. Ελλάδα

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί στην εκτέλεση του έργου τους

Συνάντηση με το νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο, Ανδρέα Αποστολόπουλο, το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαο Ζησιμόπουλο και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τους κ. Αποστολόπουλο και Ζησιμόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, ενώ επισήμανε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει όλα τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΕΛΑΣ.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί στην εκτέλεση του κρίσιμου έργου τους σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και τις δυνατότητες συνδρομής της Περιφέρειας στην αντιμετώπισή τους.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει φροντίσει για την ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, με εξοπλισμό και μέσα, προκειμένου οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κεντρική Μακεδονία να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκτέλεσης του καθήκοντός τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη διαθέσει από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 περίπου 1,5 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΕΛΑΣ, για την προμήθεια 24 οχημάτων και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των υπηρεσιών της. Σε αυτά τα σημαντικά κονδύλια, προστίθενται από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 επιπλέον 1,5 εκ. ευρώ (με έμφαση στην ενίσχυση της Τροχαίας), για σύγχρονα οχήματα, εξοπλισμό και μέσα.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «το έργο της αστυνόμευσης και της τήρησης της δημόσιας τάξης, αλλά και της προστασίας των πολιτών είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Γι’ αυτό φροντίζουμε ως Περιφέρεια να στηρίζουμε στο πολύ δύσκολο έργο της την Ελληνική Αστυνομία, με κάθε διαθέσιμο μέσο».