Skip to main content

Στον Τζιτζικώστα ο πρόεδρος του ΕΛΚ στην Επιτροπή Περιφερειών

Τη βεβαιότητα ότι ο κ. Τζιτζικώστας θα εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών στις 12 Φεβρουαρίου εξέφρασε ο Όλτζιεργκ Γκεμπλέβιτς.

Η ανάδειξη του ρόλου των τοπικών κοινωνιών, των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, η διάθεση μεγάλου μέρους του προϋπολογισμού της Ε.Ε. σε αυτές και η συμμετοχή τους στις προσπάθειες για να γίνει η Ευρώπη ακόμη πιο "πράσινη" είναι οι στόχοι της επικείμενης συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών με την Επιτροπή.

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών (EPP-CoR) Όλτζιεργκ Γκεμπλέβιτς (Olgierg Geblewicz) μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιο για την προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Γκεμπλέβιτς, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών (EPP-CoR) δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως ο κ. Τζιτζικώστας θα εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών στην εκλογική διαδικασία της 12ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. "Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη και στην Επιτροπή των Περιφερειών υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα" είπε και πρόσθεσε: "θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει μια νέα πολιτική εποχή για την Επιτροπή των Περιφερειών".

Τη διαβεβαίωση ότι, εφόσον εκλεγεί στην Προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών, θα αναδείξει τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης έδωσε ο κ. Τζιτζικώστας ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: "Είναι μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για τη χώρα μας να κατέχει την προεδρία ενός επίσημου θεσμικού οργάνου στην ΕΕ ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο". Παράλληλα σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποιο ευχαρίστησε για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειές του "θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιφερειών και των δήμων της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του τη χαρακτήρισε μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο και "τεράστια τιμή για την Κεντρική Μακεδονία και για τη χώρα" και πρόσθεσε: "Η Επιτροπή των Περιφερειών είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό όργανο για την ΕΕ που συμμετέχει στη νομολογία και τη νομοθετική διαδικασία της ΕΕ. Απαρτίζεται από 320 μέλη, περιφερειάρχες και δημάρχους των 27 χωρών μελών της ΕΕ, και ο στόχος μου είναι τις επόμενες μέρες να επικοινωνήσω προς τα μέλη αυτά το όραμά μου για την Επιτροπή των περιφερειών για τα επόμενα χρόνια. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και σχετίζεται με την ανάγκη ενδυνάμωσης του ρόλου και του λόγου των Περιφερειών και των Δήμων όλης της ΕΕ και στις 27 χώρες της Ευρώπης αλλά και στην ίδια την ΕΕ και τους υπόλοιπους θεσμούς".