Skip to main content

Στον Βόλο ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ της 3ης ταξιαρχίας των ΗΠΑ

Η ταξιαρχία ξεκίνησε ήδη να μεταφέρει από τη Γερμανία προς τις εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου, ελικόπτερα, χειριστές, και τεχνικό προσωπικό.

Στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής μεγάλο πλοίο υπό αμερικανική σημαία, το οποίο μεταφέρει ελικόπτερα και εξοπλισμό για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ.

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η εκφόρτωση του στρατιωτικού υλικού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο στο λιμάνι, όσο και σε όλη τη διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου και μέχρι το Στεφανοβίκειο. Η 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη να μεταφέρει από τη Γερμανία προς τις αεροπορικές εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου, ελικόπτερα, χειριστές, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το αμερικανικό πλοίο μεταφέρει επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, μεταφορικά Σινούκ, αλλά και BlackHawk πολλαπλών ρόλων. Παράλληλα αναμένεται να εκσυγκρονισθούν και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στον Βόλο, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που Αμερικανοί στρατιωτικοί φτάνουν στον Βόλο και θα παραμείνουν για πάνω από 8 μήνες. Επιπλέον, στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσουν εκεί και ειδικές δυνάμεις της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού.