Skip to main content

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το αυτοοργανωμένο Pride

Φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την εξέγερση της γκέι κοινότητας το 1969 στο Μανχάταν και στον Ζακ Κωστόπουλο.

Με μηνύματα υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και συνθήματα κατά του φασισμού και της πατριαρχίας πραγματοποιείται η πορεία του 3ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride, που αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς από εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Από το Stonewall έως την Zackie δεν ξεχνάμε τις δολοφονημένες αδελφές μας»  αναφέρει το κεντρικό πανό της δράσης, που φέτος είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την εξέγερση της γκέι κοινότητας το 1969 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και στη μνήμη» του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου.

«Παλεύουμε ενάντια στην καταπίεση», «θέλουμε ψωμί, τριαντάφυλλα και γκλίτερ, κυρίως όμως μάς θέλουμε ζωντανές», «οι  ζωές μας έχουν αξία» είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται σε πανό και πλακάτ.

Στη δράση συμμετέχουν σύλλογοι και σωματεία καθώς και πρόσφυγες.

Η τροχαία πραγματοποιεί ρυθμίσεις για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Σημειώνεται πως ήδη από τις 11.00 τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας βρίσκονταν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου πραγματοποιούνταν μεταξύ άλλων, body painting, ομιλίες και μουσικές δράσεις.