Skip to main content

Στουρνάρας: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να δώσει έμφαση στις επενδύσεις

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θέτει τους τρεις άξονες της γνώσης που πρέπει να προσανατολιστεί η νέα κυβέρνηση: παιδεία, έρευνα και καινοτομία.

Την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων υπογραμμίζει ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος καλεί την επόμενη κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την περαιτέρω τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Λίγες ημέρες πριν τη δημοσίευση της έκθεσης για τη νομισματική πολιτική, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος απευθύνει έκκληση για τη χάραξη μίας υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής.

Δεν παραλείπει δε, να αναγνωρίσει τη θετική στάση των αγορών έναντι των προοπτικών της οικονομίας και τάσσεται υπέρ μίας δημόσιας διοίκησης χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις.

«Αυτήν τη στιγμή η αντίδραση των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί» τονίζει χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» σπεύδει να επισημάνει, στη συνέχεια.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην προώθηση μίας δημόσιας διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μειωμένη γραφειοκρατία.

«Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης: Παιδεία, Έρευνα, Καινοτομία» καταλήγει ο κ. Στουρνάρας.