Skip to main content

Στους «8» του κυπέλλου ο Άρης, 2-1 την Ξάνθη (video)

Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν ξανά τους Θρακιώτες με ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει ο Άρης που επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Yπενθυμίζεται πως οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επικρατήσει με 0-1 κατά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα Πηγάδια και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους για τα προημιτελικά του θεσμού. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς περνούν στους «8» της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10 όπου είχαν αποκλείσει κατά σύμπτωση την ακριτική ομάδα.

Η Ξάνθη μπήκε πιο επιθετικά στον αγώνα με στόχο να βρει το γκολ που θα της έδινε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 14' έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κάστρο έγινε παραλήπτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε όμως αυτή κόντραρε καταλήγοντας άουτ.

Τελικά οι Θρακιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 22' καθώς ο Μπαριέντος πέρασε κάθετα στον Φοσέ που μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Κουέστα και πέτυχε το 0-1 όμως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Από τη μεριά του, ο Άρης ανέβηκε ψάχνοντας την ισοφάριση και απείλησε για πρώτη φορά στο 25' με το αριστερό σουτ του Φετφατζίδη να περνά πάνω από το δοκάρι του Μπέντο ενώ στο 27' έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Λάρσον να εκτελεί φάουν, τον Μπέντο να διώχνει και τον Ρος, στην εξέλιξη της φάσης, να σουτάρει αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Οι «κιτρινόμαυροι» ενέτειναν την πίεσή τους και στο 35' άγγιξαν την ισοφάριση όταν ο Κόρχουτ πάσαρε στον Ιντέγε και ο τελευταίος τσίμπησε από κοντά τη μπάλα όμως αυτή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπέντο ενώ στο 38' ο Ματίγια εξαπέλυσε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε -ξανά- δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρε των φιλοξενουμένων.

Τελικά το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 42' με τον Μαντσίνι να πασάρει στον Λάρσον, τον Σουηδό εξτρέμ να δίνει στον Σάσα και ο τελευταίος με εντυπωσιακό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέντο ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη καλή φάση μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44' με το σουτ του Μαντσίνι έξω από την περιοχή να περνά εκτός εστίας.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να κάνει την ανατροπή και στο 51' σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Μπέντο να αποκρούει ενώ στο 52', ο Μαντσίνι πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπέντο έσωσε ξανά την εστία του.

Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να σκοράρουν στο 60' με τον Λάρσον να γυρίζει τη μπάλα στον Ιντέγε και ο Νιγηριανός στράικερ -από θέση οφσάιντ- έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέντο διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος (88’ Μπακούτσης), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μανσίνι (76’ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (64’ Ντιγκινί).

Ξάνθη (Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57’ Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70’ Μασάντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64’ Στάρτζεον).