Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΤΟΥ Δ. ΠΑΥΛΟΥ-ΜΕΛΑ

Σύμφωνα με τον δήμο, ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα των Δημοτών για μια πόλη καθαρή με διασφαλισμένη την υγιεινή των κατοίκων.

Από το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου 2019, θα κυκλοφορήσουν στις γειτονιές Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, τα νέα οχήματα με τα οποία ενισχύθηκε ο "στόλος" του Δήμου Παύλου Μελά, οχήματα που διαθέτουν το νέο αυστηρό πρότυπο προδιαγραφών ρύπων Euro 6 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον δήμο, ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα των Δημοτών για μια πόλη καθαρή με διασφαλισμένη την υγιεινή των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στους εργαζόμενους των Τμημάτων Καθαριότητας και Διαχείρισης & Συντήρησης οχημάτων και μειώνονται οι δαπάνες των καυσίμων.

Οι υποδομές της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου εκσυγχρονίζονται με την προμήθεια

•5 Φορτηγών Απορριμματοφόρων Πρέσσας 16 κ.μ.
•1 Φορτηγού Τριαξονικού με Ανατρεπόμενη Καρότσα
•1 Φορτηγού Πλυντηρίου Κάδων
•5 Επιβατικών Οχημάτων 1.200 κ.ε.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας γίνεται από ίδιους πόρους και τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών τελών.

Τα Εuro6 αυτοκίνητα θεωρούνται ως τα «καθαρότερα» και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Το νέο πρότυπο ακολουθεί την περιβαλλοντολογική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε το 1992 με τη θέσπιση των πρώτων ορίων εκπομπών ρύπων για τα καινούργια αυτοκίνητα (Euro 1) και φθάνουμε στο σήμερα, που ισχύει το υποχρεωτικό πρότυπο ρύπων Euro 6. Απώτερος στόχος της πολιτικής αυτής, είναι να μειωθούν στο κατώτερο δυνατό οι εκπομπές ρύπων όλων των αυτοκινήτων, προς όφελος του περιβάλλοντος.

Για τα πλεονεκτήματα της παραπάνω προμήθειας εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης από την Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Πολυάνθη  Μαϊδανού και από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Διαχείρισης Οχημάτων Δημήτρη Αθάνατο ο οποίος σημείωσε τα εξής:

«Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του μηχανοκίνητου στόλου ξεκίνησε από τις αρχές του 2016 με απορριμματοφόρα, πλυντήρια κάδων, σάρωθρο, τριαξονικό φορτηγό, επιβατικά, ενώ κατόπιν συντηρήσεων, τέθηκαν  σε κυκλοφορία υπάρχοντα ακινητοποιημένα οχήματα και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, με ιδιαίτερη έμφαση στην Καθαριότητα και με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ