Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους δρόμους βρίσκονται οι αγρότες πολλών περιοχών της χώρας, «παγώνοντας» σε πολλές περιπτώσεις την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στους δρόμους θα βρίσκονται και σήμερα οι αγρότες πολλών περιοχών της χώρας, «παγώνοντας» σε πολλές περιπτώσεις την κυκλοφορία των οχημάτων. Αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και για την επόμενη εβδομάδα.

Οι αγρότες του νομού Σερρών βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραπλεύρως του κόμβου Στρυμονικού, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και στον κόμβο Κερδυλλίων της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας. Τη Δευτέρα οι αγρότες των Αδέσμευτων Συλλόγων του νομού πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χθες οι αγρότες στην Καβάλα, οι οποίοι το βράδυ θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό, χρονικής διάρκειας περίπου μίας ώρας, της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου.

Στον Έβρο στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων (στα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα αντίστοιχα) θα βρίσκονται με τα τρακτέρ τους οι αγρότες του νομού.

Μερίδα αγροτών θα συγκεντρωθεί και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί). Αποφάσεις για το κλείσιμο ή μη των τελωνείων από την Κυριακή θα ληφθούν σήμερα.

Στην Καστοριά οι αγρότες θα κατευθυνθούν στον κόμβο Βογατσικού, όπου από τις 2 το μεσημέρι -και μέχρι νεότερης απόφασης- θα αποτρέπουν τη ροή αυτοκινήτων και φορτηγών από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία. Στα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης θα βρίσκονται σήμερα το μεσημέρι και οι αγρότες του νομού Φλώρινας.

Την πρόθεσή τους να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, χωρίς όμως να προχωρήσουν- τουλάχιστον σε πρώτη φάση- σε αποκλεισμούς έχουν γνωστοποιήσει αγροτοσυνδικαλιστές από τη Λάρισα. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν με γνώμονα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους του θεσσαλικού κάμπου μετά το «κλείσιμο» των Τεμπών.

Η μαζική κινητοποίηση ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Η ΕΑΣ Λάρισας όρισε ως σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ τον Πλατύκαμπο, τον Τύρναβο, τη Μελούνα και την Αγιά.  Τη Λάρισα θα επισκεφθεί σήμερα η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ