Skip to main content

Στους δρόμους για δεύτερη ημέρα χιλιάδες «Αγανακτισμένοι»

Αρκετές χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, εκφράζοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την οργή τους.

Αρκετές χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν και σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, εκφράζοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την οργή τους κατά της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής.

Στη Θεσσαλονίκη κάτω από τον Λευκό Πύρο υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροί από 1.000 πολίτες, οι οποίοι διαδηλώνουν με πανό και συνθήματα, ενώ οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να αυξηθούν μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει ένα πανό κοντά στην είσοδο του Λευκού Πύργου, που γράφει : «Πωλείται», εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις αποκρατικοποιήσεις. Αργότερα, χωρίς να κλείσουν δρόμους, άρχισαν να διαβουλεύονται, με τη βοήθεια μικροφωνικής που έστησαν, ανταλλάσσοντας απόψεις και καταθέτοντας ο καθένας τις δικές του εμπειρίες από την κρίση.

Στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, οι συγκεντρωμένοι υπολογίζεται ότι είναι περίπου 10.000, παρά την καταιγίδα που ξέσπασε νωρίτερα. Στη συγκέντρωση για μια ακόμη ημέρα κυριαρχεί το πανό με το σύνθημα «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν».

Δεκάδες οικογένειες, μαζί με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα και στην πλατεία Δημαρχείου, στη Βέροια, συμμετέχοντας στην εκδήλωση των «αγανακτισμένων πολιτών», στα πρότυπα της Ισπανίας. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Η πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων ήταν και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, το σημείο συγκέντρωσης των «Αγανακτισμένων» πολιτών. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ειρηνικά έχοντας ανάψει κεριά, ενώ κάποιοι από αυτούς πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία. Στην πλατεία βρίσκονται πολίτες κάθε ηλικίας, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια.

Εξάλλου, περισσότερα από 1500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση των «Αγανακτισμένων» πολιτών κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι ενώ η προσέλευση συνεχίζεται, ακόμα και αυτή την ώρα, από όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία.