Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
x

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους δρόμους βρίσκονται από χθες οι αγρότες της Μακεδονίας, αποκλείοντας κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, ενώ αγρότες άλλων παρατάξεων ζεσταίνουν τις μηχανές τους και από την προσεχή εβδο

Στους δρόμους βρίσκονται από χθες οι αγρότες της Μακεδονίας, αποκλείοντας κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.  Η πλειοψηφία των αγροτών που ξεκινούν σήμερα κινητοποιήσεις πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο αγροτών. Παράλληλα τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συμμετάσχουν οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) -του προσκείμενου στο ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστική Βαγγέλη Μπούτα και την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις που πρόσκεινται στη ΝΔ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αγρότες από τις Σέρρες απέκλεισαν τον κόμβο Κερδυλλίων της Εγνατίας Οδού, ενώ το ενδεχόμενο συμβολικού αποκλεισμού του κόμβου Στρυμωνικού στην Ε.Ο. Σερρών- Θεσσαλονίκης εξετάζουν και αγρότες που έχουν παρατάξει από χθες τα τρακτέρ τους στο σημείο αυτό.

Στάση αναμονής τηρούν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χαλκιδικής, που παραμένουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, στην άκρη του οδοστρώματος. Αύριο Σάββατο αγρότες του Κιλκίς θα συγκεντρωθούν στο τελωνείο Δοϊράνης. Αύριο συνεδριάζουν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας.

Στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, αγρότες από την Καβάλα ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι, με ωριαίο αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο Χρυσούπολης.

Στον Έβρο οι αγρότες ξεκίνησαν προσυγκεντρώσεις στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί), ενώ την Κυριακή θα αποφασίσουν εάν θα προβούν σε αποκλεισμούς.

Στη Δυτική Μακεδονία, στον κόμβο Βογατσικού κατευθύνονται αγρότες του Νομού Καστοριάς και από τις 2 μ.μ. θα διακόπτουν (ανά μία ώρα) την κυκλοφορία οχημάτων από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία. Στο τελωνείο Νίκης κατευθύνονται αγρότες από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο, με σκοπό να το αποκλείσουν. Στο ίδιο σημείο κατευθύνεται και μερίδα αγροτών από τα Γρεβενά. Στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής θα συγκεντρωθούν την Κυριακή οι αγρότες των Πρεσπών.

Για σήμερα, αγρότες από την περιοχή των Φαρσάλων προτίθενται να κατεβάσουν τα τρακτέρ έξω από το γήπεδο της πόλης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή στη Λάρισα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ