Skip to main content

Στους δρόμους της Λάρισας οι συμβασιούχοι του δημοσίου

Μόνιμη και σταθερή δουλειά ζήτησαν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν χθες.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά, αντί για την ομηρία των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας, ζήτησαν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν χθες, αλλά και την πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Στις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν κυρίως συμβασιούχοι των δήμων Λάρισας και Τυρνάβου, λόγω της μεγάλης κινητοποίησης του συλλόγου υπαλλήλων δήμων νομού Λάρισας, ο οποίος εξήγγειλε και τρίωρη στάση εργασίας για τους τακτικούς υπαλλήλους.

Με την απεργιακή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μίσθωσης έργου ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αντί της κατάργησης που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση. Σε ψήφισμα που εξέδωσαν χθες τονίζουν:

Απεργούμε, γιατί η κυβέρνηση στο όνομα της αξιοκρατίας αφήνει στο δρόμο χιλιάδες συμβασιούχους, δεν προχωρά στην κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και προκρίνει την ανακύκλωσή τους με νέους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Απεργούμε, γιατί ενώ καλύπτουμε για πολλά χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Διεκδικούμε:

Τη μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα.

Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου, οι οποίες πρόκειται να λήξουν στο προσεχές διάστημα μέχρι την οριστική λύση του θέματος.

Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.

Άμεση πρόσληψη προσωπικού και κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας.