Skip to main content

Στους δρόμους του Ξινόμαυρου με 12+1 κρασιά της βόρειας Ελλάδας

Οι Οίνοι της Βόρειας Ελλάδας διοργάνωσαν μία εξαιρετική βραδυά, για την πιο σημαντική και πολυδύναμη ερυθρή ποικιλία της βόρειας Ελλάδας, το Ξινόμαυρο

Το καμάρι των οινοποιών της βόρειας Ελλάδας, η σημαντικότερη βορειοελλαδίτικη ποικιλία οινοποιήσιμου σταφυλιού, το πολυδύναμο Ξινόμαυρο, παρουσιάστηκε εχθές σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι Οίνοι Βορείου Ελλάδος.

Εκπαιδευτές στο εξαιρετικό master class «Ξινόμαυρο από το Α έως το Ω», ήταν ο master of wine Γιάννης Καρακάσης και ο διπλωματούχος wset, Γρηγόρης Μιχαήλος, των Wine Commanders, ενώ τους ... εκπαιδευόμενους χαιρέτισε ο πρόεδρος των Οίνων Βορείου Ελλάδος, Στέλιος Κεχρής.

Στη διάρκεια της παρουσίασης και γευσιγνωσίας, δοκιμάστηκαν δώδεκα ετικέτες από τις τέσσερις περιοχές ΠΟΠ που το Ξινόμαυρο κυριαρχεί στα ερυθρά κρασιά, δηλαδή από Νάουσα, Γουμένισσα, Αμύνταιο και Ραψάνη, αλλά και ορισμένοι οίνοι Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης ( ΠΓΕ).

Ο κύκλος των δώδεκα κρασιών- 11 ερυθρών και ενός λευκού - ολοκληρώθηκε με τη δοκιμή ενός παλαιωμένου grande reserve, ηλικίας 23 ετών, το οποίο αποτέλεσε και «το κερασάκι στην τούρτα», της οινοδιδασκαλίας περί το Ξινόμαυρο.