Skip to main content

Σε ρυθμούς Αγίου Βαλεντίνου η Θεσσαλονίκη - Τα πακέτα των ξενοδοχείων

Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης έτοιμα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου – Ποιος ήταν ο Άγιος των ερωτευμένων;

H «ομιχλώδης» ιστορία ενός αγίου της καθολικής εκκλησίας έδωσε το έναυσμα για μια παγκόσμια γιορτή γεμάτη καρδούλες, σοκολατάκια, αρκουδάκια, απέραντο… κόκκινο και όρκους «αιώνιας πίστης» με τζίρο, μόνο στις ΗΠΑ, περί τα 19 δισ. ευρώ.

Η 14η Φεβορυαρίου, από την οποία λίγες ημέρες μας χωρίζουν είναι η ημέρα των ερωτευμένων, αλλά και το χρονικό ορόσημο όπου στρέμματα δάσους που πήγαν στράφι και μετατράπηκαν σε τεράστιες κάρτες φέρουν προβλέψιμες και κλισέ ευχές. Την ίδια ώρα έρχεται και η «δημοφιλής» συζήτηση μεταξύ φίλων για το αν η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια εμπορική πατέντα, ή αν οι ερωτευμένοι γιορτάζουν μόνο μία ημέρα το χρόνο.



Η απάντηση για κάθε ζευγάρι είναι διαφορετική, ωστόσο αρκετοί έμποροι της Θεσσαλονίκης θέλοντας να αποκομίσουν τα δυνατά οικονομικά οφέλη της ημέρας έχουν ντύσει τις βιτρίνες τους με καρδούλες και κόκκινα χρώματα. Δεν λείπουν οι περιπτώσεις καταστημάτων με ενδύματα που στις βιτρίνες πρωτοστατούν μπλουζάκια με καρδούλες, ή ακόμη και επιγραφές που εύχονται «χαρούμενη η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου». Πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης προσφέρουν μέσω κληρώσεων διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της πόλης και άλλα δώρα, ενώ αλυσίδες καταστημάτων μέσω e-mails προτείνουν δώρα για «εκείνον» και «εκείνη». Την τιμητική τους βέβαια έχουν τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία με τις καρδούλες σοκολατάκια, τις τούρτες και ό,τι λογής γλύκισμα προκειμένου να συνοδεύσουν την εορταστική διάθεση των ερωτευμένων.



Όπως λένε έμποροι που δραστημιοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «η κρίση έχει επηρεάσει και αυτό το κομμάτι των πωλήσεων. Αν και οι Έλληνες δεν ήταν  ποτέ ενθουσιώδεις με την ημέρα των ερωτευμένων, εντούτοις τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει περισσότερο φειδωλοί στις αγορές την ημέρα των ερωτευμένων». Παρόλα αυτά υπάρχει μία μεγάλη γκάμα δώρων και τα καταστημάτα της πόλης είναι εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις των ερωτευμένων.    


    
Ετοιμοπόλεμα τα ξενοδοχεία

Ο έρωτας βρίσκει και φέτος στέγη στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που για μία ακόμη χρονιά δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η Voria.gr σας παρουσιάζει κάποιες προτάσεις.

Hyatt Regency

To ξενοδοχείο προσφέρει μία ξεχωριστή βραδιά, στην υπέροχη ατμόσφαιρα του εστιατορίου Αμβροσία. «Απολαύστε μια εξαιρετική γαστριμαργική διαδρομή με ποιότητα υπηρεσιών πέντε αστέρων. Επιλέξτε να διαμείνετε μαζί μας το βράδυ των ερωτευμένων και να ολοκληρώσετε την εμπειρία σας, επιλέγοντας ένα από τα αναζωογονητικά πακέτα ευεξίας και ομορφιάς του Asian Spa, ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση» αναφέρει το Hyatt Regency.

Ένα μοναδικό set menu 5 gourmet πιάτων στην τιμή των 58€ κατ» άτομο.

Μενού

-Welcome drink

-Βελουτέ τριαντάφυλλου με καπνιστό χτένι και  μαύρο χαβιάρι

-Κόκκινος λαχανοντολμάς θαλασσινών
σος σαμπάνιας & τσιπς τσορίθο

-Σορμπέ από φρούτα του δάσους
ζελέ από φρούτα του πάθους

-Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με προσούτο
κρέμα μοβ πατάτας & σος πορτσίνι

-Πειρασμός σοκολάτας

-Καφές ή τσάι

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί λευκό ή κόκκινο(ανά δύο άτομα)

Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις στο +30 2310 401295 ή Dine.hrthessaloniki@hyatt.com

Makedonia Palace

Γιορτάστε την ημέρα της αγάπης με τον πιο μοναδικό τρόπο.
Ζήστε την εμπειρία μιας άκρως ρομαντικής ατμόσφαιρας στο Salonica Restaurant, στιγμές αγάπης με το αγαπημένο σας πρόσωπο υπό το φώς των κεριών.

Συντροφιά σας την μοναδική αυτή βραδιά, οι Tubo & Anastasia, με συνοδεία πιάνου, σε ελληνικά και ξένα ακούσματα.

Το μενού ειδικά διαμορφωμένο για την ημέρα από τον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου σας προσφέρει εκλεκτές γεύσεις και έκρηξη αισθήσεων.

Μενού:
Κρέμα πατάτας και καρπάτσιο φρέσκου σολομού με τρούφα.
Φουά γκρα και ντουέτο από τοπιναμπούρ με περγαμόντο και πράσινο πιπέρι.
Ραβιόλι κολοκύθας με αυγό και γκοργκοντζόλα.
Φιλέτο από λαυράκι ποσέ σε σαμπάνια, πράσινα σπαράγγια και μουσελίν από άνθη λεμονιάς.
“Red velvet cake” με λευκή σοκολάτα, φράουλες και βανίλια Μαδαγασκάρης . (για δύο άτομα)
Welcome Drink : Lava
 
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 897197

Nikopolis Hotel

Μια μοναδική βραδιά, με ένα ξεχωριστό μενού, υπόσχεται το εστιατόριο Dome, του ξενοδοχείου Nikopolis.

Ποτό καλωσορίσματος

Καβούρι τηγανιτή “soft shell”/ αβοκάντο/ κινοα με λαχανικά και εξωτικά φρούτα

Τόνος τατακι με σουσάμι/ πουρέ με φασόλια “κανελινι”/ τεριγιακι και φύκια

Ιβηρικό χοιρινό/ σελινοριζα/κυδώνι/πράσινο μήλο και σάλτσα τρούφας

“Γιαούρτι και μέλι”/ παρφε γιαούρτι/ κηρηθρα/ ζελέ ραβεντι/κράμπλ μπαχαρικών με καρύδια

Σοκολατένια απόλαυση για δυο

48 ευρώ / άτομο

*Η τιμή δεν περιλαμβάνει τα ποτά

Ολοκληρωμένο πακέτο

Διανυκτερευση σε superior δωμάτιο με θέα πισίνα  

Δείπνο Αγίου Βαλεντίνου πέντε πιάτων για δυο άτομα στο εστιατόριο Dome

Γλυκές εκπλήξεις και Asti Spumante κατά την άφιξη στο δωμάτιο

Αμερικανικό πρωινό σε μπουφε στο εστιατόριο Da Vinci

Απεριόριστη χρήση του Aqua Club Spa

210 ευρώ / ζευγάρι

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310-401000

The Excelsior

Αποδράστε με το άλλο σας μισό για μια ρομαντική νύχτα στη Θεσσαλονίκη και απολαύστε:
Διαμονή σε Deluxe room
Πρωινό στο δωμάτιο
Δείπνο 4 πιάτων για 2 άτομα στο εστιατόριο Charlie D (δεν περιλαμβάνονται τα ποτά).

Η προσφορά ισχύει για διαμονή και δείπνο ισχύει μόνο για Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019.

The Met Hotel

Διαμονή για 2 άτομα σε Superior Port View Room ή σε Executive room κατόπιν διαθεσιμότητος.

Δείπνο στο εστιατόριο Avenue 48
Αφρώδης οίνος Prosecco με φράουλες ως προσφορά καλοσωρίσματος στο δωμάτιο
Πρωινός μπουφές στο εστιατόριο Avenue 48
Δωρεάν είσοδος στο M-SPA με χρήση εσωτερικής πισίνας, jaccuzi, χαμαμ, γυμναστηρίου & 20% έκπτωση στις θεραπείες
Δωρεάν σύνδεση στο WI-FI
Δωρεάν θέση στάθμευσης στο υπόγειο parking
Δυνατότητα αναχώρησης στις 16:00
Ζωντανή μουσική

Bahar Boutique Hotel

Αν γιορτάζετε τον έρωτα κάθε μέρα αλλά με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλετε να προσφέρετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο μία αξέχαστη και ρομαντική εμπειρία, έχουμε για εσάς το κατάλληλο πακέτο:
 
Διαμονή σε ένα δωμάτιο Bahar Executive όπου μπορείτε να απολαύσετε το Jacuzzi με ένα bath bomb
Λουλούδια και σοκολατάκια στο δωμάτιο
Ένα μπουκάλι κρασί με πλατώ τυριών και αλλαντικών στο Sebil Coffee & Cocktails
Πρωινό στο δωμάτιο με γεύσεις που θα επιλέξετε από τον κατάλογο μας, ο οποίος αποτελείται εξολοκλήρου από φρέσκα ελληνικά προϊόντα.
 
Το προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας, προκειμένου να σας βοηθήσει να οργανώσετε ένα ρομαντικό δείπνο σε κάποιο από τα φημισμένα εστιατόρια της πόλης που εσείς θα επιλέξετε ή την κατάλληλη έκπληξη για τον σύντροφο σας. Συνολικό κόστος 170 ευρώ.
 
*Το πακέτο μπορεί να κλειστεί και στο Executive δωμάτιο, χωρίς το Jacuzzi, στα 160€.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο BAHAR / Τηλέφωνο: (+30) 231-0553433, 231-0536881, Email: info@baharhotel.gr

Daios Hotel

Απολαύστε μια υπέροχη γευστική εμπειρία την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου και δημιουργήστε αναμνήσεις μαζί! Ο ταλαντούχος σεφ μας δημιουργεί ένα πλήρες μενού για εσάς την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου.

Για κρατήσεις θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@daioshotels.com ή στο +30 2311 180005.

Πόσο πάει η αγάπη;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ουσιαστικά μια τεράστια «επιχείρηση» με τζίρο που αγγίζει τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα 4,5 δισεκατομμύρια δαπανώνται για κοσμήματα, τα 4,4 δισ. για δείπνο σε εστιατόρια, τα 1,98 δισ. για λουλούδια και τα 1,14 δισ. για ευχετήριες κάρτες. Τα υπόλοιπο δαπανώνται για γλυκά και ρούχα. Κατά μέσο όρο, ένας άνδρας στις ΗΠΑ ξοδεύει περίπου 196 δολάρια για την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, ενώ μια γυναίκα 100 δολάρια. Οι νέοι ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 25-35 ετών ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσό, περίπου 234 δολάρια.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Έλληνες. Σύμφωνα με έρευνα, πέρυσι, οι «πιστοί» του Αγίου Βαλεντίνου το γιόρτασαν κυρίως  με γλυκά και λουλούδια και ξόδεψαν κατά μέσο όρο 43,6 ευρώ.

Οι Γερμανοί πέρυσι τη συγκεκριμένη μέρα ξόδεψαν κατά μέσο όρο 73 ευρώ, οι Πορτογάλοι 61, οι Ρώσοι 51, ενώ Κινέζοι και Άγγλοι, είχαν budget άνω των 100 ευρώ.
Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος;

Στις 14 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του καθολικού ιερέα Βαλεντίνου, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του, το 270 μ.Χ. στους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου. Ο Βαλεντίνος καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια, διαδίδοντας και στερεώνοντας έτσι τη χριστιανική πίστη, γεγονός που θεωρούνταν έγκλημα. Συνελήφθη για την πράξη του αυτή και φυλακίστηκε, ωστόσο ο αυτοκράτορας αρχικά αποφάσισε να του δώσει χάρη, μέχρι που ο Βαλεντίνος προσπάθησε να τον μυήσει στον Χριστιανισμό και ο αυτοκράτορας τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Ο Βαλεντίνος επέζησε από τον λιθοβολισμό κι έτσι τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου του 169.

Ένας άλλος θρύλος ωστόσο λέει ότι ο Βαλεντίνος ήταν πρώην επίσκοπος του Terni, μίας πόλης στην νότια Umbria (έτσι λεγόταν τότε η κεντρική Ιταλία) και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, όταν ο δικαστής Αστέριος, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της χριστιανικής θρησκείας τον έβαλε σε μία δοκιμασία. Του παρουσίασε την τυφλή θετή του κόρη και του είπε ότι αν την κάνει να βρει το φως της θα έχει ότι ζητήσει. Ο πρώην επίσκοπος τα κατατάφερε και ο δικαστής ταπεινωμένος τον ρώτησε τι θέλει να κάνει. Ο Βαλεντίνος του είπε να σπάσει μέσα σε τρεις μέρες όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα που έχει και στη συνέχεια να βαπτιστεί. Ο δικαστής το έκανε και στη συνέχεια βάπτισε και όλη του την οικογένεια, ωστόσο αυτή η μεταστροφή του μεγάλου δικαστή δεν άρεσε στον αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος συνέλαβε τον Άγιο Βαλεντίνο και η κατάληξη και αυτού του θρύλου είναι ακριβώς η ίδια με του προηγούμενου.

Άλλος θρύλος υποστηρίζει ότι ο Αγιος Βαλεντίνος ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δοικαστή  στην οποία έστελνε γράμματα υπογράφοντας: Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου.
Και οι θρύλοι δεν έχουν σταματημό...

Μία άλλη ιστορία θέλει τον Άγιο να παρεμβαίνει σε καβγά ερωτευμένων προκειμένου να επέλθει μεταξύ τους ειρήνη και να τους προσφέρει τριαντάφυλλα.