Skip to main content

Στόχος οι πωλήσεις για 7,3 εκατ.αυτοκίνητα από την Toyota

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που προβλέπει ζημίες για δεύτερη συνεχόμενο έτος μπορεί να ανακάμψει μόνη της, ανέφερε σε ομιλία του στο Τόκιο ο Άκιο Τογιόντα.
Στόχο, να πουλήσει 7,3 εκατ. αυτοκίνητα διεθνώς έχει θέσει για το τρέχον ημερολογιακό έτος, η Toyota λιγότερα από τα 8,97 εκατ. αυτοκίνητα που είχε πουλήσει το 2008, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ακιο Τογιόντα στον Bloomberg.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που προβλέπει ζημίες για δεύτερη συνεχόμενο έτος μπορεί να ανακάμψει μόνη της, ανέφερε σε σημερινή ομιλία του στο Τόκιο ο Τογιόντα. Για να γίνει αυτό η εταιρεία πρέπει να κατασκευάσει καλύτερα αυτοκίνητα και να ακούσει περισσότερο τους πελάτες της, συμπλήρωσε ο ίδιος.

H Toyota εκτιμά ότι θα εμφανίσει καθαρές ζημίες 450 δισ. γιέν [JPY=X]  (5 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο, καθώς η παγκόσμια ύφεση μείωσε τη ζήτηση αυτοκινήτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τις ζημίες της φέτος, από ζημίες 550 δισ. γιέν, καθώς τα μέτρα στήριξης παγκοσμίως τόνωσαν τη ζήτηση στις μεγάλες αγορές τις οποίες δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Toyota, η Κίνα ενδέχεται να καταστεί φέτος η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, με τη ζήτηση να υπερβαίνει τα 10 εκατ. αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ με πωλήσεις περίπου 10 εκατ. οχημάτων.