Skip to main content

Στόχος το Χρηματιστήριο για τη ΒΦΛ

Στο επίκεντρο της διεθνούς παραγωγής λιπάσματος θέλει τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ο Όμιλος Λαυρεντιάδη, με άμεσο στόχο την εισαγωγή της ΒΦΛ στο Χρηματιστήριο.

Η εισαγωγή της Βιομηχανίας Φωσφωρικών Λιπασμάτων στο Χρηματιστήριο συμπεριλαμβάνεται στους άμεσους στόχους  του ομίλου Λαυρεντιάδη, που είναι ο νέος ιδιοκτήρης της βιομηχανίας. Η διαδικασία αυτή δεν αποκλείεται να συνδυαστεί με το ενδεχόμενο μετεξέλιξης της ΒΦΛ σε τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
 Αυτά τόνισε ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης, εκ των στενών συνεργατών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κατά την παρουσία του στην Καβάλα με αφορμή τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στη ΒΦΛ.  
Ο κ. Κυριακίδης γνωστοποίησε οτι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανακαίνισης και ποιοτικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της μονάδας, στη Νέα Καρβάλη.

Στη διάρκεια επαφών του με εκπροσώπους των εργαζομένων και τα τοπικά Μ.Μ.Ε., κατά την εκδήλωση, ο κ. Μιχ. Κυριακίδης ξεκαθάρισε ότι ο Όμιλος Λαυρεντιάδη δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή λιπάσματος από τη ΒΦΛ, με στόχο να μπει στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς.  Δεν απέκλεισε, όμως -ανάλογα με τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά λιπάσματος- και σκέψεις σχετικά με την μετεξέλιξη της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων σε τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Σημειώνεται ότι στο νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, που είχε ψηφίσει πέρυσι η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, ο νομός Καβάλας προσδιορίζεται ως ενεργειακός κόμβος όχι μόνο εθνικού χαρακτήρα, αλλά και με βαλκανική εμβέλεια.  Η προοπτική αυτή, όμως, βρίσκει αντίθετους αρκετούς τοπικούς φορείς, που προτιμούν η ανάπτυξη της περιοχής να βασιστεί κυρίως στους τομείς παροχής υπηρεσιών, Εμπορίου και Τουρισμού.