Skip to main content

Στραμμένα τα φώτα το Σαββατοκύριακο στη Zootechnia

Επίκεντρο των εξελίξεων στην κτηνοτροφία και στην πτηνοτροφία είναι από χθες το Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου με μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και επαγγελματιών πραγματοποιείται η 9

Επίκεντρο των εξελίξεων στην κτηνοτροφία και στην πτηνοτροφία είναι από χθες το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου με μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και επαγγελματιών, Ελλήνων και ξένων, πραγματοποιείται η 9η έκθεση «Zootechnia».

Παρούσες στη «Zootechnia», η οποία θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, είναι όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας, οι οποίες παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, από τα διάφορα είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες.

Συνολικά στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo,  συμμετέχουν 849 εκθέτες, έναντι 578 στην Zootechnia του 2013, ενώ ο φετινός εκθετήριος χώρος εκτείνεται σε 9 περίπτερα (το 80% του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου) και συνολικά 12.938 τ.μ., έναντι 9.600 τ.μ. στην προηγούμενη διοργάνωση. Οι ξένες εκθεσιακές συμμετοχές, είτε άμεσες, είτε έμμεσες, μέσω αντιπροσώπων, προέρχονται συνολικά από 37 χώρες.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της «Zootechnia», το οποίο λαμβάνει χώρα, τόσο σήμερα, όσο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας ξεχωρίζει η διοργάνωση του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α).

Ακόμη, εντός του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την επανεκκίνηση της αιγοτροφίας και το ξεκίνημα της ονοτροφίας, καθώς και η παρουσίαση μιας πρότυπης καθετοποιημένης μονάδας με αυτό το αντικείμενο.

Οι φορείς που διοργανώνουν τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι η ΔΕΘ-Helexpo, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βόλου-Αίγα φυλής Σκοπέλου και οι εταιρείες WESTFALIA Technologies, EUROCO ΑΕ και SOSTAR.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει ακόμη ημερίδες για την υδρόβια παραγωγή και τις υδατοκαλλιέργειες, για τον ελληνικό βούβαλο, για τη διατροφή των αγροτικών ζώων, καθώς και για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και του ρόλου των Ομάδων Παραγωγών.

Την ίδια στιγμή στις εγκαταστάσεις της «Zootechnia» είναι σε εξέλιξη και το 5o Pet Festival, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον κόσμο των κατοικίδιων ζώων, ενώ το ενδιαφέρον των επισκεπτών έλκει και το Σαλόνι Αλόγου.

Οι ώρες λειτουργίας της «Zootechnia» είναι τις καθημερινές και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου από τις 10:00-19:00 και το Σάββατο 31 Ιανουαρίου από τις 10:00-20:00.

Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα, Υποστηρικτής η Εγνατία Οδός και Χορηγός η Skyserv.